Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Η ΣΕΚ ζητεί έρευνα για να αναδειχθούν τα λάθη, οι ελλείψεις και οι σκοπιμότητες και να αποδοθούν ευθύνες σ’ όσους με την τακτική της αχορταγίας και του εύκολου πλουτισμού οδήγησαν το κυπριακό τραπεζικό σύστημα στον ολισθηρό κατήφορο


Η ΣΕΚ ζητεί έρευνα για τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα


23 Μαΐου 2012
SigmaLive/ΚΥΠΕ

Την ανάγκη να αναδειχθούν τα λάθη, οι ελλείψεις και οι σκοπιμότητες και να αποδοθούν ευθύνες σ’ όσους με την τακτική της αχορταγίας και του εύκολου πλουτισμού οδήγησαν το κυπριακό τραπεζικό σύστημα στον ολισθηρό κατήφορο που βρίσκεται σήμερα, εκφράζει η ΣΕΚ, σε σημερινή της ανακοίνωση.
Η ΣΕΚ καλεί ''την Κυβέρνηση και την πολιτεία στο σύνολο της, να ερευνήσουν σε βάθος τα πάντα και να λάβουν αποφάσεις δίκαιες και τεκμηριωμένες που δεν θα υποθηκεύουν την Κύπρο και την οικονομία της, ούτε στα χέρια των τραπεζών, ούτε στα χέρια των ξένων''.
''Η παρέμβαση του κράτους για τη διάσωση της Λαϊκής Τράπεζας μπορεί να φαίνεται πως ήταν αναγκαία και αναπόφευκτη, όμως πρόκειται για μια απόφαση κορυφαία και καθοριστική για το μέλλον της κυπριακής οικονομίας, γι’ αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, ούτε βέβαια και να γίνει αποδεκτή με τη διαδικασία της σιωπηρής ανοχής'', αναφέρει η ΣΕΚ, προσθέτοντας ότι ''αυτή την κρίσιμη ώρα, η κατάσταση πρέπει τάχιστα να διερευνηθεί σε βάθος''.
Αναφέρει επίσης ότι ''οι απλοί πολίτες, που πιθανόν αύριο να κληθούν να ενισχύσουν το ελλειμματικό κράτος, για να μπορεί με τη σειρά του να στηρίζει τις τράπεζες, πρέπει να ξέρουν τι ακριβώς συνέβηκε και να γνωρίζουν πως έφτασαν οι τράπεζες εδώ που έφτασαν''.
Αναφέροντας ότι ''το φως της δημοσιότητας βλέπουν αριθμοί που δείχνουν πως, όσοι ηγούντο των τραπεζών ήταν καλά χρυσοπληρωμένοι'', η ΣΕΚ διερωτάται ''πως γίνεται υψηλόβαθμα στελέχη με ηγεμονικούς μισθούς και ωφελήματα να έχουν κάμει τόσα συσσωρευμένα λάθη τα οποία σήμερα λειτουργούν ως ασφυκτική θηλιά στο λαιμό της κυπριακής οικονομίας''.
Πέραν τούτου, συνεχίζει, πρέπει να λεχθεί και το εξής στοιχείο που φανερώνει τις επιλεκτικές ευαισθησίες κάποιων σε σχέση με τους μισθούς των εργαζομένων που μόνιμα βρίσκονται στο στόχαστρο της εργοδοτικής επιθετικότητας.
''Ο λόγος για την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) που ενώ θέλει συνεχή μείωση των κατώτατων μισθών που λαμβάνουν οι πωλητές και οι πωλήτριες δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τους χρυσοπληρωμένους των τραπεζών'', καταλήγει η ΣΕΚ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου