Πέμπτη 17 Μαΐου 2012



17 Μαΐου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ


Παρακολουθούμε με θαυμασμό τον αγώνα σας που έχει σαν σκοπό να διαφυλάξει το Αυτονόητο Δικαίωμα των εργαζομένων να αμείβονται για την εργασία τους.

Βασισμένοι στις μακρόχρονες σχέσεις των συνδικαλιστικών μας Οργανώσεων θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη των μελών μας και όλων των εργαζομένων της ΠΕΟ καθώς επίσης και τη σταθερή υποστήριξη μας στο δίκαιο αγώνα που διεξάγετε.

Στη σημερινή εποχή της Παγκόσμιας Οικονομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος η ενότητα και ο αγώνας των εργαζομένων ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές αποκτά ξεχωριστή σημασία. Όλοι μαζί θα αγωνισθούμε για να διαφυλάξουμε το δικαίωμα της οργάνωσης, της απεργίας και της συλλογικής σύμβασης.

Ο αγώνας σας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα φυλής ή θρησκείας έχουν κοινά συμφέροντα και επιβεβαιώνει την ορθότητα της κοινής μας προσπάθειας να αγωνιστούμε για την επανένωση της Κύπρου.

Θα είμαστε δίπλα σας αλληλέγγυοι μέχρι τη δικαίωση.

Με αδελφικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς.


Αντώνης Νεοφύτου
Γενικός Γραμματέας
ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ



......................

(Κ) Η ΠΕΟ καταδικάζει τη βία εις βάρος των εργαζομένων στο ''δήμο'' Λευκωσίας
ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ-Κύπρος 17/5/2012 1:27:54 μμ

--------------------------------------------------------------------------------
Η ΠΕΟ, σε ανακοίνωσή της, καταδικάζει τις επιθέσεις και την ωμή βία που ασκήθηκε σε βάρος των Τουρκοκυπρίων εργαζομένων στο ''δήμο'' της κατεχόμενης Λευκωσίας κατά τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση τους και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους αγώνες τους για υπεράσπιση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Οπως αναφέρει, η αλληλοϋποστήριξη και η έκφραση αλληλεγγύης πολλαπλασιάζει την δύναμη της εργατικής τάξης στους αγώνες ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και για υπεράσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων.

Οι κοινοί ιστορικοί αγώνες, σημειώνει, και η κοινή δράση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων εργαζομένων αποδεικνύουν την ανάγκη για ταξική αλληλεγγύη στην υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων.
(ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΓΧΡ)

............................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου