Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Άγριες συμπλοκές με τραυματίες στα κατεχόμενα

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή απεργία στον κατεχόμενο «Δήμο» Λευκωσίας, αφού οι «δημόσιοι» υπάλληλοι είναι απλήρωτοι εδώ και 76 μέρες. Φωτιές, πετροβολισμοί και συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σημάδεψαν την σημερινή μέρα.

 Το ''υπουργικό συμβούλιο'' στα κατεχόμενα αποφάσισε σήμερα να απαγορεύσει την απεργία στο ''δήμο'' της κατεχόμενης Λευκωσίας.

 Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η απόφαση λήφθηκε μετά από τη συνεδρία του λεγόμενου υπουργικού που διήρκησε μιάμιση ώρα, υπό την ''προεδρία'' του Ντερβίς Ερογλου. Προηγήθηκε ένταση στο κτίριο του κατεχόμενου δήμου όταν η ψευδοαστυνομία προσπάθησε με την άσκηση βίας να διαλύσει τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν και σήμερα έξω από αυτό. Οπως αναφέρεται σε τ/κ ιστοσελίδες, η ''αστυνομία'' απαγόρευσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ τη λήψη εικόνων από τα επεισόδια.

 Στο μεταξύ, αύριο συνεχίζουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τους έξω από την ''προεδρία'' οι ιμάμηδες και μουαζίνηδες. Οι θρησκευτικοί λειτουργοί διαμαρτύρονται κάθε Τετάρτη εδώ και ένα περίπου μήνα με τον ίδιο τρόπο, ενώ εκπρόσωπος της συντεχνίας τους δήλωσε πως από την ερχόμενη εβδομάδα οι διαμαρτυρίες θα εντατικοποιηθούν.

 Εξάλλου, από τα μεσάνυκτα απεργούν και οι βενζινοπώλες στα κατεχόμενα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάος στους δρόμους, καθώς πολλοί έσπευσαν σε βενζινάδικα για να γεμίζουν τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων τους πριν τα μεσάνυκτα. Η Γενί Ντουζέν έχει τίτλο ''Αυτό μας έλειπε'' και φιλοξενεί δηλώσεις του ''προέδρου'' του ''συνδέσμου'' βενζινοπωλών, Νιαζί Τσιαάλογλου, ο οποίος ζητεί την άρση των τροποποιήσεων στη ''νομοθεσία'' για τα βενζινάδικα που θέτει όρο την απόσταση επτά χλμ μεταξύ δύο σημείων πώλησης βενζίνης. Διευκρίνισε ότι η απεργία δεν έχει σχέση με την τιμή των καυσίμων.

 Σε σημερινή ανακοίνωσή του πάντως ο ''σύνδεσμος'' αναφέρει ότι ενώ η απεργία συνεχίζεται, για έκτακτα περιστατικά, όπως οι ανάγκες νοσοκομείων, ''αστυνομίας'' και στρατού, έχουν ληφθεί μέτρα.

πηγή: sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου