Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Νέα επεισόδια και συλλήψεις αυτή την ώρα στα κατεχόμενα

Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στα κατεχόμενα και πάλι με αφορμή την εκδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον ''δήμο'' της κατεχόμενης Λευκωσίας, σήμερα με τη συμμετοχή και της τ/κ συνδικαλιστικής πλατφόρμας.

 Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το πρωί μπροστά στο κτίριο του ''δήμου'', τ/κ ιστοσελίδες γράφουν και για 3.000 άτομα, σε συμπαράσταση προς τους εργαζόμενους μετά τη χθεσινή απόφαση του ''υπουργικού συμβουλίου'' ν' απαγορεύσει την απεργία των εργατών του κατεχόμενου δήμου που διαμαρτύρονται για την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

 Η ψευδοαστυνομία είχε πάρει αυστηρά μέτρα ασφαλείας απαγορεύοντας τους διαμαρτυρόμενους να εισέλθουν στο κτίριο. Στη συνέχεια, το πλήθος πορεύθηκε προς τη λεγόμενη πρωθυπουργία όπου και εκεί τα μέτρα ασφαλείας ήταν πολύ αυστηρά. Στην εκδήλωση συμμετέχουν και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων. Ακούγονται συνθήματα όπως ''αν συνεχίσεις να σιωπάς θα έρθει και η σειρά σου'', ''κυβέρνηση παραιτήσου'', αλλά και εναντίον του Ντερβίς Ερογλου.

 Οι διαμαρτυρόμενοι θέλησαν να εισέλθουν στην ''πρωθυπουργία'' με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και συμπλοκή με τις ''αστυνομικές'' δυνάμεις να συλλαμβάνουν 2 ή 3 άτομα, ενώ υπάρχουν και τραυματίες. Μπροστά από την ''πρωθυπουργία'' έχουν βάλει φωτιά και σε σκουπίδια.

 Στο μεταξύ, ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου συναντήθηκε εκτάκτως το πρωί με τον λεγόμενο πρωθυπουργό, Ιρσέν Κιουτσιούκ, τον ''υπουργό'' δημοσιονομικών, Ερσίν Τατάρ και τον ''υπουργό'' εσωτερικών, Ναζίμ Τσαβούσογλου. Η συνάντηση άρχισε στις 9.30 το πρωί στο ''προεδρικό'' και διήρκησε δύο ώρες με αποκλειστικό θέμα - όπως μεταδίδεται - το ζήτημα του ''δήμου'' της κατεχόμενης Λευκωσίας.

 Ανακοινώθηκε πριν από λίγο ότι υπό την ''προεδρία'' του ''υφυπουργού προεδρίας'' Χασάν Γκιουνγκιόρ, δημιουργήθηκε μια επιτροπή που θα μελετήσει τρόπους για την καταβολή και του δεύτερου οφειλόμενου μισθού στους εργαζομένους του ''δήμου'' Λευκωσίας με άμεσα μάλιστα αποτελέσματα, αφού ο ίδιος ο κ. Ερογλου δήλωσε ότι αποφάσεις για το θέμα αναμένονται μετά το μεσημέρι. 

(ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΓΧΡ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου