Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ανησυχία ΔΕΟΚ για δηλώσεις ΟΕΒ για την ΑΤΑ


Onlycy.com May 31, 2012

Η ΔΕΟΚ εκφράζει την έντονη ανησυχία της αναφορικά με δηλώσεις αξιωματούχων της ΟΕΒ για τη λειτουργία του θεσμού της ΑΤΑ και απευθύνει μήνυμα προς την Κυβέρνηση ότι η ΑΤΑ αποτελεί κορυφαία κατάκτηση των εργαζομένων, που πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ΔΕΟΚ αναφέρει ότι «οι εργοδότες ζητούν πλέον απροσχημάτιστα την πλήρη κατάργηση του θεσμού», αποδεικνύοντας τις προθέσεις και τις στοχεύσεις του δήθεν διαλόγου που προγραμματίζεται για την ΑΤΑ.

Είναι άξιο απορίας, προστίθεται, πώς η ΑΤΑ έχει μετατραπεί από ευλογία και συντελεστή σταθερότητας σε στρέβλωση και διαθρωτική αδυναμία της οικονομίας.

Η ΔΕΟΚ αναφέρει ότι οι εργοδοτικές οργανώσεις οφείλουν να αντιληφθούν ότι η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας δεν υπονομεύεται ούτε απειλείται από την ΑΤΑ, αλλά από τη χαμηλή παραγωγικότητα, τη χαμηλή επένδυση σε έρευνα και σύγχρονες τεχνολογίες, από την επένδυση σε ξένο φτηνό ανειδίκευτο προσωπικό, από τις φούσκες και τα κερδοσκοπικά παίγνια στον κατασκευαστικό και χρηματοοικονομικό τομέα και από την επιμονή των εργοδοτών να επενδύουν σε βραχυπρόθεσμα κέρδη.

Προειδοποιεί ακόμη τους εργοδότες ότι ο δρόμος που έχουν επιλέξει με στόχο την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων είναι εντελώς λανθασμένος, καθώς τα προβλήματα της οικονομίας δεν θα επιλυθούν με μείωση εισοδημάτων, αύξηση της ανεργίας και ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων, αλλά με θωράκιση του συστήματος των εργασιακών σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου