Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Προκλητικές απολύσεις σε ξενοδοχεία της Πάφου


Η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ δίπλα στους εργαζόμενους τους οποίους καλεί σε ενότητα

Σε αδικαιολόγητες απολύσεις 32 υπαλλήλων της Εταιρείας “Thanos Hotel”, προχώρησε η διεύθυνση της Εταιρείας με το πρόσχημα του πλεονασμού και παρά τις διαφωνίες του Συνδικαλιστικού Κινήματος.
Για το πρόβλημα αυτό έγιναν δύο συναντήσεις της διεύθυνσης της εταιρείας με τις συντεχνίες ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ και την αντίστοιχη της ΣΕΚ, χωρίς να τεκμηριωθεί και να δικαιολογηθεί ο πλεονασμός.
Οι συντεχνίες κάλεσαν την Εταιρεία να μην προχωρήσει σε πλεονασμούς οι οποίοι δε δικαιολογούνται και στοχεύουν ξεκάθαρα στην αντικατάσταση παλιού και έμπειρου προσωπικού με φτηνό εργατικό δυναμικό από ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς παρουσία συλλογικών συμβάσεων και με απαράδεκτους όρους εργοδότησης.
Οι συντεχνίες τόνισαν πως δε θα ανεχτούν μονομερείς ενέργειες και προειδοποίησαν ότι θα αντιδράσουν σε περίπτωση που η εταιρεία προχωρήσει μονομερώς στις απολύσεις.
Παρόλα αυτά η εταιρεία παρέδωσε επιστολές απόλυσης, αναγκάζοντας το Συνδικαλιστικό Κίνημα να καλέσει το προσωπικό των ξενοδοχείων «Anassa”, “Almyra” και “Annabel” σε γενικές συνελεύσεις για λήψη απόφασης μέτρων, μη αποκλειόμενης και της απεργίας.
«Είναι λυπηρό», δήλωσε στο «Εργατικό Βήμα» ο Γ.Γ. της ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ, Λευτέρης Γεωργιάδης, «γιατί με την έναρξη της τουριστικής περιόδου οι ξενοδόχοι αντί να προσλάβουν το προσωπικό τους που είναι άνεργο, φροντίζουν να διώξουν και τους τελευταίους ξενοδοχοϋπάλληλους που παραμένουν στη Βιομηχανία, για να τους αντικαταστήσουν με φτηνό εργατικό δυναμικό. Η πολιτική αυτή οδηγεί την Τουριστική Βιομηχανία σε αδιέξοδα και λειτουργεί ως μπούμερανγκ στα επίπεδα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Τα προβλήματα της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας, έχουν αλλού τη ρίζα τους και δεν ευθύνονται οι μισθοί και τα ωφελήματα των εργαζόμενων, που είναι από τα χαμηλότερα από όλους τους τομείς της οικονομίας».
«Θα σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους - διαβεβαίωσε ο Λευτέρης Γεωργιάδης – και παρά τις αντιξοότητες, θα δώσουμε τη μάχη μας για προστασία της εργασίας και των δικαιωμάτων των υπαλλήλων. Καλούμε όλους τους ξενοδοχειακούς υπάλληλους σε ενότητα και αλληλεγγύη στην απαράδεκτη οργανωμένη επίθεση που γίνεται κατά των δικαιωμάτων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου