Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Σε 2ωρη στάση εργασίας οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Λεμεσού



Σε 2ωρη στάση εργασίας οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Λεμεσού

Σε αυθόρμητη δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν το πρωί οι καθαρίστριες του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, οι οποίες διαμαρτύρονται για τον αυξημένο φόρτο εργασίας τους, συνεπεία της έλλειψης προσωπικού.

Οι καθαρίστριες του δημόσιου νοσηλευτηρίου της Λεμεσού συγκεντρώθηκαν στις 06:30 στην είσοδο των Πρώτων Βοηθειών και κάλεσαν τους αρμόδιους να προσλάβουν άμεσα περισσότερες καθαρίστριες, αφού όπως υποστηρίζουν, οι περικοπές σε συνδυασμό με τις αφυπηρετήσεις και τις μετακινήσεις προσωπικού, έχουν αυξήσει κατακόρυφα το φόρτο εργασίας τους, με αποτέλεσμα να εργάζονται υπερωρίες και να μην μπορούν να διεκδικήσουν ούτε άδειες ανάπαυσης.

Σύμφωνα με τις διαμαρτυρόμενες, το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει ανταποκριθεί σε επιστολή που απέστειλαν και στην οποία αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ προειδοποιούν με δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν και εκπρόσωποι των συντεχνιών, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξη τους προς τις καθαρίστριες του Νοσοκομείου Λεμεσού, καθώς και τη θέση ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να επιλυθεί με την εργοδότηση εποχικού προσωπικού.

Ikypros.com
22 Μαίου 2012 13:14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου