Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ανακοίνωση ΠΑΣΥΝΟ

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις και πάλι οι νοσηλευτές
www.nomisma.com
6 Φεβρουαρίου 2016, ώρα : 11.40
Σε 12ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις θα κατέλθουν οι νοσηλευτές μέλη της ΠΑΣΥΝΟ στις 22 και 23 Φεβρουαρίου αν δεν υπάρξει ουσιαστική ανταπόκριση για την άμεση επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν και για τα οποία υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι θα επιλυθούν.
Την απόφαση έλαβε το Δ.Σ. της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ) που συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία του χθες βράδυ, κατά την οποία αποφάσισε, επίσης, να αναστείλει τα μέτρα για τη στήριξη της στάσης εργασίας την προσεχή Δευτέρα που είχαν εξαγγείλει οι Κλάδοι Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ και ανέστειλαν τελικά.
Η ΠΑΣΥΝΟ αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ότι η εξαγγελία των μέτρων από τους Κλάδους Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ “αποδείχτηκε ένα επικοινωνιακό «παιχνίδι» εντυπωσιασμού”, ενώ η ίδια αποφάσισε να συνεχίσει το πλάνο διεκδίκησης των αιτημάτων που είχε καταρτίσει εξαρχής.
Στη συνεδρία αποφασίστηκε, επίσης, όπως τεθούν χρονοδιαγράμματα για να τροχοδρομηθεί η υλοποίηση των ζητημάτων που θέτει και σημειώνει ότι επιμένει στα χρόνια και πάγια αιτήματά της και στην άμεση επίλυσή τους, καθώς θεωρεί πως, μετά από δυο χρόνια συζητήσεων και υποσχέσεων για προώθησή τους, έφτασε ο καιρός να υλοποιηθούν.
Η Συντεχνία ζητά 1) την άμεση έναρξη αποπαγοποίησης των 189 (161 γενικής νοσηλευτικής και 28 ψυχικής υγείας) θέσεων μόνιμου διορισμού, διαδικασία που εκκρεμεί στην ΕΔΥ από το 2011 και των θέσεων προαγωγής σε όλες τις δομές, 2) την άμεση μετατροπή και αντικατάσταση των συμβολαίων των εκτάκτων νοσηλευτών που έχουν συμπληρώσει 30 μήνες εργασίας, 3) τον άμεσο τερματισμό της παράνομης αποκοπής του 10 % στα συμβόλαια των εκτάκτων μετά την παρέλευση των 24 μηνών και αντιμετώπιση της υποστελέχωσης, 4) τον καθορισμό αντιμισθίας για την αναμονή κλήσης για τον Υπερβαρικό και την αναπροσαρμογή της αντιμισθίας για την αναμονή κλήσης στις αγγειογραφείες.
Παράλληλα, ζητά σαφείς απαντήσεις για την έναρξη διαδικασιών για τοποθέτηση των νοσηλευτών στην πανεπιστημιακή δομή της Δημόσιας Υπηρεσίας και αναγνώριση της προσφοράς τους αρχικά και σε κατοπινό στάδιο και εντός χρονοδιαγραμμάτων την οικονομική αναβάθμιση των κλιμάκων καθώς επίσης και απαντήσεις στις θέσεις αναφορικά με την αξιολόγηση των νοσηλευτών και τη μεταρρύθμιση στη δημόσια υπηρεσία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου