Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΤΡΑΒΟΥΝ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ

Μετά τους εργαζομένους στην εταιρεία λεωφορείων Ζήνων στη Λάρνακα, σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατέρχεται και το προσωπικό της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ), το οποίο διεκδικεί επαναφορά των αποκοπών και των ωφελημάτων τους στη βάση της Συλλογικής Σύμβασης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των συντεχνιών ΠΕΟ και ΣΕΚ, σε χθεσινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφασίστηκε όπως αυτοί κατέλθουν σε 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη, λόγω της μη τήρησης της συμφωνίας που είχε υπογραφεί με την εταιρεία το 2014 και η οποία προέβλεπε προσωρινές παραχωρήσεις από πλευράς των εργαζομένων σε μισθούς και ωφελήματα για τη διετία 2014-2015 και επαναφορά τους από το 2016.
“Η συμφωνία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2015, οπόταν και η εταιρεία είχε την υποχρέωση να επαναφέρει όλες τις αποκοπές και να επιστρέψει στη Συλλογική Σύμβαση που ίσχυε πριν τη σύναψη της ειδικής συμφωνίας”, προσθέτει η ανακοίνωση.
Οι προσπάθειες για τήρηση των συμφωνηθέντων άρχισαν από τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο όπως σημειώνεται αυτό δεν κατέστη δυνατό, “με αποτέλεσμα στο τέλος Ιανουαρίου η εταιρεία να πληρώσει το προσωπικό της με τις μειώσεις που προέβλεπε η άνευ ισχύος συμφωνία της προηγούμενης διετίας”.
Τονίζοντας την καλή τους θέληση για διάλογο, οι συντεχνίες εκφράζουν την ελπίδα έστω και την υστάτη να γίνουν δεύτερες σκέψεις και μέσα από την τήρηση εκ μέρους της εταιρείας της δικής της υπογραφής, να επιστραφούν στους εργαζόμενους οι αποκοπές που οικειοθελώς έγιναν από το 2014, προκειμένου να αποφύγουμε τα απεργιακά μέτρα”.
Επίσης εκφράζουν απολογίες προς το επιβατικό κοινό και προς την κοινή γνώμη γενικότερα


peo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου