Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Τραβούν μόνιμα χειρόφρενο οι οδηγοί της Ζήνων

Dialogos.com.cy
Περαιτέρω κλιμάκωση της απεργίας σε μόνιμη βάση αποφάσισαν χθες οι εργαζόμενοι στην εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας. Η απόφαση λήφθηκε από τους οδηγούς και τις συντεχνίες της ΠΕΟ, της ΣΕΚ και της ΔΕΟΚ σε απογευματινή γενική συνέλευση και είναι αποτέλεσμα της πλήρους άρνησης που συναντούν οι εργαζόμενοι τόσο από την εταιρεία αλλά και από την κυβέρνηση.
Η απεργία ξεκίνησε ως 24ωρη την περασμένη Δευτέρα, επεκτάθηκε σε τριήμερη και τώρα συνεχίζεται επ’ αόριστον με τους εργαζόμενους να τονίζουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή.
Το αδιέξοδο προκλήθηκε από την άρνηση του υπουργού Μεταφορών Μάριου Δημητριάδη να συζητήσει συμβιβαστική πρόταση που έθεσε στο τραπέζι της διαβούλευσης ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Μεταφορών Αλέκος Μιχαηλίδης.
Χθες το πρωί, ο κ. Μιχαηλίδης προήδρευσε σύσκεψης με τους συντεχνιακούς, εκπροσώπους των εργαζομένων και εκπροσώπους των μετόχων της εταιρείας Ζήνων. Η σύσκεψη διήρκεσε δύο ώρες και διακόπηκε μάλιστα δύο φορές ώστε ο γ.δ. του υπουργείου να έχει επαφές με τους μετόχους της «Ζήνων». Ο κ. Μιχαηλίδης έριξε στο τραπέζι συμβιβαστική πρόταση, ωστόσο, η άρνηση του υπουργού Μεταφορών να την αποδεχθεί, οδήγησε την κατάσταση σε πλήρες αδιέξοδο και πυροδότησε ακόμα περισσότερο την οργή των εργαζομένων.
Τα τεκταινόμενα στην πρωινή σύσκεψη στο υπουργείο μεταφέρθηκαν το απόγευμα στους εργαζόμενους από τις συντεχνίες και οι οδηγοί αποφάσισαν να τραβήξουν κόκκινη γραμμή τραβώντας μόνιμα χειρόφρενο στα λεωφορεία. Κάλεσαν επίσης όσους πραγματοποιούν δρομολόγια να σταματήσουν και να συμβαδίσουν στον αγώνα.
Η απεργία γίνεται ως μέτρο αντίδρασης στην άρνηση της εταιρείας να τιμήσει την υπογραφή της για αποκατάσταση των μισθών από την 1η Ιανουαρίου 2016, ως μέρος του συμβιβασμού που είχε γίνει το 2014 για παραχωρήσεις από πλευράς εργαζομένων.
Τάσος Περδίος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου