Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Αναστολή απεργίας από νοσηλευτές μετά από νέες υποσχέσεις της κυβέρνησης

Αναστέλλουν την στάση εργασίας της Δευτέρας οι Νοσηλευτές

05 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 15:00
Οι νοσηλευτές αποφάσισαν να αναστείλουν την εξάωρη στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει για την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή Από μέρα σε Μέρα ο Πρόεδρος των Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ Πρόδρομος Αργυρίδης δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι με τον υπουργό Υγείας.
Αντιπροσωπείες του κλάδου Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ και του κλάδου Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ συναντήθηκαν με τον κ. Παμπορίδη ο οποίος τους ενημέρωσε ότι τροχιοδρομείται το αίτημά τους για αποπαγοποίηση των 185 θέσεων εργασίας καθώς και των άλλων αιτημάτων τους.

Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί συνάντηση εντός των επόμενων ημερών με την Μικτή Επιτροπή Προσωπικού για επίλυση των υπόλοιπων θεμάτων που απασχολούν τους νοσηλευτές του δημοσίου.

Η ΠΑΣΥΝΟ θα συμμετέχει στη στάση εργασίας των νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ
05 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 13:15
Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) θα συμμετέχει στην 6ωρη στάση εργασίας που προκήρυξαν οι Κλάδοι του Νοσηλευτικού Προσωπικού και του Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ, την προσεχή Δευτέρα 08/02/2016 από τις 07:30 μέχρι τις 13:30.

Την απόφαση έλαβε σε έκτακτη συνεδρία του σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΝΟ σε ένδειξη συμπαράστασης, όπως αναφέρει, στον κοινό αγώνα για διεκδίκηση και ικανοποίηση των αιτημάτων των νοσηλευτών.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, θεωρεί τα αιτήματα για τα οποία πραγματοποιείται η στάση εργασίας δίκαια, “και με γνώμονα πάντοτε το καλώς νοούμενο συμφέρον των νοσηλευτών,  αποφάσισε να λάβει μέρος στη στάση εργασίας της Δευτέρας”.

Σημειώνει, επίσης, ότι “η Συντεχνία διεκδικεί τα αιτήματα αυτά διαχρονικά, και στο παρελθόν είχε πραγματοποιήσει πρώτη και μόνη απεργιακές κινητοποιήσεις, χωρίς την ανταπόκριση και στήριξη των Κλάδων της ΠΑΣΥΔΥ”.

Παράλληλα με τα αιτήματα για τα οποία πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις, η ΠΑΣΥΝΟ θέτει διαχρονικά, αναφέρει, και το αίτημα για την τοποθέτηση των νοσηλευτών στην πανεπιστημιακή δομή της Δημόσιας Υπηρεσίας και την αναγνώριση της προσφοράς τους.

Το αίτημα αυτό, αναφέρει η Συντεχνία, εκκρεμεί από το 2011 και “είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή να αρχίσει ένας ουσιαστικός διάλογος με χρονοδιαγράμματα, που να βασίζεται  στην αρχή της ίσης και δίκαιης μεταχείρισης των υπαλλήλων που προσλαμβάνονται στη Δημόσια Υπηρεσία και κατέχουν πανεπιστημιακό δίπλωμα».

Ζητά, τέλος, την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου και την αλλαγή των σχεδίων υπηρεσίας έτσι που να αναγνωρίζεται  το νοσηλευτικό επάγγελμα και να δικαιωθούν ηθικά πρώτα και οικονομικά αργότερα οι νοσηλευτές.


www.nomisma.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου