Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Απεργία ΠΑΣΥΝΟ

Λευκωσία: Σε απεργιακές κινητοποιήσεις, από τις 7:30 μέχρι τις 19:30, κατέρχονται σήμερα και αύριο οι νοσηλευτές, μέλη της ΠΑΣΥΝΟ. Οι νοσηλευτές που δεν εργάζονται ως προσωπικό ασφαλείας, συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από τη Βουλή και ακολούθως πορεύθηκαν προς το Υπουργείο Υγείας, όπου ύστερα από αίτημά τους, ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Παμπορίδης παρέλαβε υπόμνημα διαμαρτυρίας.
Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν οι νοσηλευτές με έντονο τρόπο αξίωσαν ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους απεργούς έξω από το Υπουργείο και άκουσε σε έντονο ύφος τα αιτήματα τους. Όταν ανέβηκαν ακόμη περισσότερο οι τόνοι από πλευράς κάποιων νοσηλευτών, ο κ. Παμπορίδης αποχώρησε για να κατευθυνθεί προς το γραφείο του υπό τις αποδοκιμασίες των απεργών.

Στη συνέχεια, οι διαμαρτυρόμενοι κατευθύνθηκαν προς το Υπουργείο Οικονομικών, όπου επίσης επέδωσαν υπόμνημα.

Ζητούν ικανοποίηση των αιτημάτων τους αμέσως, όπως αυτά εγκρίθηκαν από τα μέλη της συντεχνίας στις 30 Ιανουαρίου. Μεταξύ άλλων, ζητούν αναβάθμιση της κλίμακας μισθοδοσίας τους, αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής και θέσπιση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας για το νοσηλευτικό προσωπικό.

Δείτε εδώ περισσότερες εικόνες

Σε ανακοίνωση, η ΠΑΣΥΝΟ καταγγέλλει ότι ορισμένοι εργάζονται παρασκηνιακά, ώστε να παρεμποδίσουν τα μέλη της να απεργήσουν.

Οι νοσηλευτές που δεν εργάζονται ως προσωπικό ασφαλείας κλήθηκαν από τη συντεχνία τους και συγκεντρώθηκαν σήμερα στις 9:30 πμ έξω από τη Βουλή από όπου θα πορευθούν προς το Υπουργείο Υγείας μέχρι και τις 11:30 πμ.

http://www.philenews.com/data/ena(34).jpg

«Πρόθεσή μας είναι να μην έρθουμε σε αντιπαράθεση με το κοινό, αλλά να ενημερώσουμε για τους λόγους που μας ανάγκασαν να κατέλθουμε στις κινητοποιήσεις», αναφέρεται σε εγκύκλιο που στάληκε από τη συντεχνία στα μέλη της, στην οποία σημειώνεται πως το προσωπικό που θα απεργεί δεν θα βρίσκεται εντός των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, όλα τα τμήματα εσωτερικής νοσηλείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, το οποίο έχει καθοριστεί να είναι ο αριθμός των νοσηλευτών που εργάζονται στα τμήματα κατά τη νυκτερινή βάρδια. Εξαιρούνται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τα τμήματα Αιμοκάθαρσης και Μεσογειακής Αναιμίας, στα οποία, όπως αναφέρεται, το προσωπικό θα εργάζεται για να εξυπηρετούνται οι ασθενείς, διασφαλίζοντας να μην κινδυνεύσει κανένας.

Όπως αναφέρεται, στα τμήματα όπου οι βάρδιες με το προσωπικό ασφαλείας συμπληρώνονται με προσωπικό που ανήκει σε άλλη συντεχνία, όλα τα μέλη της ΠΑΣΥΝΟ θα απεργήσουν κανονικά, ενώ στα τμήματα που δεν συμπληρώνονται θα καλυφθεί το αριθμητικό κενό του προσωπικό ασφαλείας από μέλη της ΠΑΣΥΝΟ.

Επίσης αναφέρεται πως τα μέλη της ΠΑΣΥΝΟ που εργάζονται σε Εξωτερικά Ιατρεία, Ενδοσκοπήσεις, Μικρά Χειρουργεία, Αγγειολογικό και Αγγειογραφικό Εργαστήριο, Αγροτικά Κέντρα, Υπηρεσία Επισκεπτριών Υγείας και Κοινοτική Νοσηλευτική θα απεργήσουν κανονικά.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στα χειρουργεία που επηρεάζονται από την απεργία, θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για τα επείγοντα περιστατικά εσωτερικών ασθενών. Τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών θα λειτουργήσουν με ομάδα ασφαλείας που θα παρεμβαίνει στα πολύ επείγοντα περιστατικά. Επίσης θα εξυπηρετούνται οι επείγουσες κλήσεις ασθενοφόρων.
Παμπορίδης: Άκαιρες και εκβιαστικές οι κινητοποιήσεις 

Ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, καταδικάζει «απερίφραστα τις άκαιρες και εκβιαστικές», όπως τις χαρακτηρίζει, κινητοποιήσεις της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ).

«Καταδικάζω απερίφραστα τις άκαιρες και εκβιαστικές κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥΝΟ που εκμεταλλεύονται τον ευαίσθητο του τομέα της υγείας», αναφέρει.
 

Εξάλλου σε άλλη ανάρτησή του, σημειώνει πως δεν άκουσε τί λένε τα κόμματα «για τις εκβιαστικές κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥΝΟ».

«Τους καλύπτουν ναι ή όχι; Καθαρές κουβέντες», καταλήγει.




http://www.philenews.com/data/dyo(35).jpg

http://www.philenews.com/data/tria(22).jpg

http://www.philenews.com/data/tesera.jpg

http://www.philenews.com/data/pente(5).jpg

http://www.philenews.com/data/exi(2).jpg

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ
Φωτογραφίες: Γιάννης Νησιώτης

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/300308/se-12ores-apergies-simera-kai-ayrio-oi-nosileftes-tis-pasyno-eikones#sthash.0GR972H2.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου