Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Πλειοψηφικό «ναι» από ξενοδόχους, απορρίπτει την πρόταση η ΔΕΟΚ

Δύο «ναι» κι ένα «όχι» μέχρι στιγμής
Πλειοψηφικό «ναι» από ξενοδόχους, απορρίπτει την πρόταση η ΔΕΟΚ

Λευκωσία: Δύο εργοδοτικά «ναι» και ένα συνδικαλιστικό «όχι» εισπράττει ώς τώρα η πρόταση της υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, που αφορά την ξενοδοχειακή βιομηχανία. Χθες, η γενική συνέλευση των ξενοδόχων του ΠΑΣΥΞΕ ενέκρινε κατά πλειοψηφία την υπουργική πρόταση. Ο βασικός προβληματισμός των ξενοδόχων επικεντρώθηκε στο κόστος της πρότασης που θα επιβαρύνει τις επιχειρήσεις και θα έχει αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος.  

Την ώρα που οι ξενοδόχοι του ΠΑΣΥΞΕ ψήφιζαν υπέρ της πρότασης, η συντεχνία ξενοδοχοϋπάλληλων ΔΕΟΚ-ΑΛΛΑΓΗ κάλεσε τα μέλη της να απορρίψουν την καταρχήν συμφωνία, που επιτεύχθηκε μεταξύ ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, στην Πάφο, ο ΓΓ της συντεχνίας, Διομήδης Διομήδους, και ο ΓΓ της κλαδικής, Κυριάκος Ευθυμίου, μετά τη συνεδρία του επαρχιακού συμβουλίου, ανακοίνωσαν την απόρριψη της συμφωνίας. Η συντεχνία καλεί τους ξενοδοχοϋπαλλήλους «να μην αποδεχτούν τη συμφωνία και να απαιτήσουν από τις άλλες συντεχνίες να επανέλθουν σε πορεία κινητοποιήσεων, για να επιδιώξουν αξιοπρεπείς όρους εργασίας».

Η ξενοδοχειακή βιομηχανία, σημειώνει η ΔΕΟΚ, «διάγει χρονιές εξαιρετικών αποδόσεων, που μεταφράζονται σε ρεκόρ αφίξεων τουριστών και εισπράξεων», προσθέτοντας ότι «στις καλές αυτές αποδόσεις συμβάλλουν και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι οποίοι δικαιούνται αυτό που τους ανήκει, αξιοπρεπείς όρους, κατάργηση προσωπικών συμβολαίων και εφαρμογή σύγχρονης συλλογικής σύμβασης, όχι ξεπερασμένων εποχών».

Καθοριστικής σημασίας θα είναι η τοποθέτηση των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ. Ο κύκλος των ανοικτών συνελεύσεων θα ολοκληρωθεί μεθαύριο Πέμπτη, όταν αναμένεται επίσημη ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι την καταρχήν συμφωνία ενέκρινε πρώτος ο σύνδεσμος ξενοδόχων, ΣΤΕΚ, την περασμένη εβδομάδα.

Γράφει: Αντωνία Λαμπράκη

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/302863/pleiopsifiko-nai-apo-xenodochous-aporriptei-tin-protasi-i-deok#sthash.JRpMbixj.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου