Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Χωρίς τη ΣΕΚ συνεχίζονται τα απεργιακά μέτρα στο λιμάνι Λεμεσού, οι νοσηλευτές συνεχίζουν δυναμικά και σε επ' αόριστον απεργία κατέρχονται προσεχώς και οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ

Χωρίς τη ΣΕΚ συνεχίζονται τα απεργιακά μέτρα στο λιμάνι Λεμεσού

 Με κοινό σχέδιο πήγαν το πρωί στον Υπουργό Μεταφορών, Μάριο Δημητριάδη, οι εκπρόσωποι των συντεχνιών των εργαζομένων στο λιμάνι Λεμεσού, αλλά αποχώρησαν με διαφορετικές θέσεις, αφού η ΣΕΚ δηλώνει ικανοποιημένη και καλεί τα μέλη της να επιστρέψουν στις εργασίες τους, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζουν οι υπόλοιπες συντεχνίες, τα μέλη των οποίων συνεχίζουν την επ` αόριστον απεργία.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο ΓΓ της Συντεχνίας Υπαλλήλων Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΣΥΑΛΚ), Ανδρέας Γεωργίου, κατά την πολύωρη σύσκεψη παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό Μεταφορών πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου και συμφωνήθηκε το σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης, ωστόσο παραμένει σε εκκρεμότητα η συμφωνία της οργανωτικής δομής της Αρχής Λιμένων.
“Είναι πάρα πολύ δύσκολο να φτάσουμε σε πλήρη συμφωνία για την οργανωτική δομή, με σχέδια υπηρεσίας και γι αυτό το πράγμα δεν ευθυνόμαστε εμείς, αλλά το Υπουργείο και η Αρχή Λιμένων, που ενώ όλες τις άλλες διαδικασίες τις έτρεχε σε εμάς καθυστέρησε”, είπε ο κ.Γεωργίου.
Οι συντεχνίες, συνέχισε, έθεσαν την από κοινού πρόταση τους για αναβολή μιας εβδομάδας της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις ώστε να δοθεί χρόνος για διαβουλεύσεις επί του θέματος της οργανωτικής δομής και συμφωνία σε κάποια επί μέρους θέματα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΓΓ της ΣΥΑΛΚ, ο Υπουργός Μεταφορών ήταν ξεκάθαρος ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει και έτσι όλες οι συντεχνίες, πλην της ΣΕΚ, αποφάσισαν όπως τα μέλη τους συνεχίσουν την απεργία.
Την ίδια ώρα, υπογράμμισε πως θα εξυπηρετούνται κανονικά κρουαζιερόπλοια και πλοία με ευπαθή προϊόντα.
Διαχωρίζοντας τη θέση της ΣΕΚ, ο αναπληρωτής Γραμματέας του Κλάδου Μεταφορών της, Τίτος Τιμοθέου, δήλωσε ότι “έχουμε πεισθεί από τον Υπουργό για όσα μας έχει υποσχεθεί και για όσα συμφωνήθηκαν γραπτώς αλλά και προφορικώς και παραμένει μόνο η εκκρεμότητα της οργανωτικής δομής της Αρχής, Λιμένων η οποία χρειάζεται πάρα πολύ χρόνο για συζήτηση”.
Ο κ.Τιμοθέου κάλεσε τα μέλη της ΣΕΚ να επιστρέψουν στην εργασία τους κανονικά, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το λιμάνι δεν θα μπορεί να λειτουργήσει μόνο με τα μέλη της.
ΚΥΠΕ
Άκαρπη η συνάντηση Παμπορίδη- ΠΑΣΥΝΟ: Οι νοσηλευτές συνεχίζουν την επ’ αόριστον απεργία τους

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Υγείας Δρα Γεώργιο Παμπορίδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αυτονόμηση και το καθεστώς των νοσηλευτών στα αυτονομημένα νοσηλευτήρια και τα άλλα αιτήματα του Κλάδου.
Ανακοίνωση της ΠΑΣΥΝΟ αναφέρει:   
«Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Υπουργός παρουσίασε την επίσημη θέση αναφορικά με το αίτημα για αναβάθμιση στην πανεπιστημιακή δομή. Ο Υπουργός ανέφερε ότι το θέμα αυτό συζητείται μόνο μέσα στις νέες δομές που θα δημιουργηθούν στα αυτόνομα νοσηλευτήρια.
Πρόσθεσε ότι οι νέες δομές που πρόκειται να εισηγηθεί το Υπουργείο Υγείας θα προϋποθέτουν την αποποίηση του σημερινού εργασιακού καθεστώτος για τους υφιστάμενους υπαλλήλους. Ξεκαθάρισε ότι η πανεπιστημιακή δομή θα παραχωρηθεί μόνο στο πλαίσιο του αυτόνομου και δεν θα είναι η ίδια με αυτήν της Δημόσιας Υπηρεσίας. Επίσης δεν αποδέχεται να συζητήσει αυτή τη στιγμή τα εργασιακά αιτήματα καθώς δεν είναι τη δική του αρμοδιότητα αλλά του Υπουργείου Οικονομικών.
Ως εκ τούτου η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ, μετά από συνεδρία του Δ.Σ. σήμερα το απόγευμα, κρίνοντας ότι το μέλλον των Νοσηλευτών, Μαιών και Επισκεπτριών Υγείας κρίνεται αβέβαιο, αποφάσισε:
-       Nα συνεχίσει την επ’ αόριστον απεργία, εμμένοντας στο δίκαιο των αιτημάτων που εδώ και δυόμιση χρόνια διεκδικεί.
-       Να καταγγείλει όσους παρεμποδίζουν τα μέλη της να ασκούν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα σύμφωνα με τις οδηγίες της Συντεχνίας τους.
Ήδη, η Συντεχνία προχώρησε με την κατάθεση επίσημων καταγγελιών προσώπων τα οποία απείλησαν ή παρεμπόδισαν μέλη μας να απεργήσουν.
Με την ευκαιρία αυτή όσα από τα μέλη μας αντιμετωπίζουν προβλήματα στους τόπους εργασίας τους να προχωρούν σε καταγγελίες προς τη Συντεχνία.
Θα θέλαμε να δώσουμε τα εύσημα και ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες μας αλλά και σε όλους όσοι εργάζονται άοκνα ως προσωπικό ασφαλείας. Είμαστε ικανοποιημένοι από το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και αφοσίωσης των μελών μας και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε όλοι τον αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση».

Σε απεργία διαρκείας από 6 Απριλίου στην ΑΗΚ

Πυρά συντεχνιών κατά Υπ. Εμπορίου
Σε απεργία διαρκείας κατέρχεται από τις 6 Απριλίου το προσωπικό της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.
Η απόφαση λήφθηκε κατά την έκτακτη συνεδρία, που πραγματοποίησαν την Τρίτη οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ – ΑΗΚ, ΣΕΠΑΗΚ και ΣΥΒΑΗΚ.
Οι υπάλληλοι της ΑΗΚ διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο των Δημοσίων Οργανισμών και τις κρατικές επιχειρήσεις αλλά και για τον περί ρύθμισης της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος τροποποιητικό νόμο.
Σύμφωνα με επιστολή που στάληκε την Τρίτη στην ΑΗΚ, που κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι “στρατηγικός στόχος του Υπουργείου είναι η αποκαθετοποίηση και κατάργηση της ΑΗΚ, με ενέργειες που όχι μόνο είναι έξω στα πλαίσια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και σε πλήρη αντίθεση με τα όσα διαμείφθηκαν στη σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καταδικάζουν και απορρίπτουν ομόφωνα τις ενέργειες του Υπουργείου Εμπορίου διότι, όπως υποστηρίζουν, “στοχεύουν στην αποδόμηση, την αποδυνάμωση, τη διάλυση και τέλος την εκποίηση της ΑΗΚ”.
Σύμφωνα με την επιστολή, την προσεχή Πέμπτη, 24 Μαρτίου του 2016, θα γίνουν τοπικές συγκεντρώσεις προς ενημέρωση όλων των εργαζομένων της ΑΗΚ, ενώ στις 6 Απριλίου θα ξεκινήσουν μέτρα διαρκείας από ολόκληρο το προσωπικό της ΑΗΚ.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θεωρούν ότι “ο Υπουργός και το Υπουργείο φέρουν ακεραία την ευθύνη γι` αυτή την αρνητική εξέλιξη, καθώς και τα όποια αρνητικά αποτελέσματα παρουσιαστούν στον τόπο”, καταλήγει η επιστολή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου