Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Προειδοποίηση για μέτρα Συντεχνιών στην εταιρία SODEXO CYPRUS


Προειδοποίηση δέκα ημερών έχουν δώσει στην εταιρία SODEXO CYPRUS οι Συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ, Ανεξάρτητη Συντεχνία Υπαλλήλων Γραφείων Εμπορίου και Βιομηχανίας και η τουρκοκυπριακή ΤΟΥΡΚΣΕΝ και αν πάλι δεν υπάρξει ανταπόκριση, θα προχωρήσουν σε πιο δυναμικά μέτρα, προκειμένου να διαφυλάξουν τα δικαιώματά αλλά και τα ωφελήματα των εργαζομένων που εκπροσωπούν.

Οι Συντεχνίες έχουν εκδώσει κοινή ανακοίνωση τονίζοντας ότι οι προσπάθειες που έγιναν από τις δύο πλευρές τόσο σε απευθείας συναντήσεις όσο και με το Υπουργείο Εργασίας για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης η οποία έχει λήξει από τις 31/12/2010, ολοκληρώθηκαν χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα.

Με αυτό ως δεδομένο οι Συντεχνίες είναι υποχρεωμένες, μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, να προχωρήσουν σε δυναμικά μέτρα στα πλαίσια του κώδικα Βιομηχανικών σχέσεων. Σημειώνουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν κάνει ήδη αρκετές φορές παραχωρήσεις κατά την διάρκεια της προσπάθειας τους για λύση του προβλήματος λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που επικρατεί λόγω της οικονομικής κρίσης, όμως όλες οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό αφού δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την εργοδοτική πλευρά.

1 σχόλιο:

  1. Κάτω οι φασιστονόμοι της καπιταλιστικής δημοκρατίας.

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΟ-ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ

    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

    ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
    ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή