Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Παπαδόπουλος και ΔΗΣΥ: Μέτρα ή παραίτηση του ΥΠΟΙΚ


Παπαδόπουλος : Μέτρα ή παραίτηση του ΥΠΟΙΚ

Onlycy.com June 1, 2012
Ο Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος κάλεσε σήμερα τον Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή ”να αναλάβει την ευθύνη και να φέρει μέτρα, στη βάση των συστάσεων τα Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να διασώσει την Κύπρο” και ”να μην περιμένει το ΑΚΕΛ, την ΠΕΟ και τον Δημήτρη Χριστόφια.
”Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να παραιτηθεί, γιατί αλλιώς απλά θα είναι συνένοχος σε ό,τι θα επακολουθήσει…”, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Παπαδόπουλος.
Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ αναφέρει ότι ”για ακόμη μια φορά ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου” και ”είμαστε στο ίδιο έργο θεατές” και προσθέτει ότι ”με τον ίδιο τρόπο που το ΑΚΕΛ ‘άδειασε’ τον Χαρίλαο Σταυράκη τον Φεβρουάριο του 2010, με τον ίδιο τρόπο που το AKEΛ τραβούσε το χαλί κάτω από τα πόδια του Κίκη Καζαμία για εννέα μήνες το 2011, το ΑΚΕΛ χθες εξευτέλισε με τον χειρότερο τρόπο τον Βάσο Σιαρλή”.
Ο κ. Σιαρλή, αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, ”δήλωσε χθες ότι ‘…συμφωνούμε με τις συστάσεις της Κομισιόν και εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν μέτρα για την οικονομία…”’, ενώ ”την ίδια ώρα Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ΑΚΕΛ έλεγαν ‘διαφωνούμε με τις συστάσεις της Κομισιόν, εμείς ξέρουμε καλύτερα, μην περιμένετε μέτρα”’.
Αναφέρει επίσης ότι ”ο Υπουργός Οικονομικών, μόλις άκουσε τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κύπρο, ορθά προέβηκε αμέσως σε δημόσια δήλωση ότι εντός της ημέρας θα ανακοινώσει μέτρα για την οικονομία”.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, ”ο Υπουργός Οικονομικών κινήθηκε άμεσα για να αντιμετωπίσει και να απορροφήσει τις παρενέργειες από τις αρνητικές συστάσεις της Κομισιόν, αφού ο ίδιος γνωρίζει, ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προσφύγουμε σύντομα στους Ευρωπαίους Εταίρους μας για οικονομική βοήθεια”.
”Το πρόβλημα είναι ότι ο δικός του εξευτελισμός θα επηρεάσει την αξιοπιστία της χώρας μας στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις”, καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

ΔΗΣΥ: Αντιλαμβάνεται την κατάσταση ο ΥΠΟΙΚ, ας αναλάβει τις ευθύνες

Onlycy.com June 1, 2012
Ο Υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του, διαφορετικά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Χάρης Γεωργιάδης.
Μιλώντας σε συνέντευξης Τύπου, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών με τα όσα δήλωνε, έχει δείξει ότι αντιλαμβάνεται το μέγεθος των προβλημάτων και των προκλήσεων, που αντιμετωπίζει η Οικονομία, συνεπώς έχει υποχρέωση να υλοποιήσει αυτά που ο ίδιος διαπιστώνει».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «ο Υπουργός Οικονομικών έχει υποστεί άδειασμα από το βαθύ ΑΚΕΛ και την κυβέρνηση, όχι για πρώτη φόρα όμως, όπως και οι προηγούμενοι Υπουργοί Οικονομικών Κικής Καζαμίας και Χαρίλαος Σταυράκης».
Επεσήμανε ότι αυτοί που πραγματικά κυβερνούσαν και κυβερνούν είναι η ηγεσία, η Κεντρική Επιτροπή, το ΑΚΕΛ, αυτοί που απέσυραν τον Δημήτρη Χριστόφια, αυτοί που μπλοκάρουν πολιτικές, αυτοί που αδειάζουν δημόσια τους Υπουργούς και αυτοί που εκδίδουν ντιρεκτίβες για την πολιτική της κυβέρνησης.
«Συνεπώς», πρόσθεσε, «όλοι πλέον γνωρίζουμε ποιοι είναι υπεύθυνοι για την πρωτοφανή ανεργία, τα μεγάλα ελλείμματα και την παντελή έλλειψη ανάπτυξης και την ανεξέλεγκτη πλέον αναξιοκρατία».
Αναφερόμενος στη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ ότι «οι θέσεις της κυβέρνησης Χριστόφια είναι αυτές που λέω εγώ», ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «αποτελεί την επίσημη επιβεβαίωση ότι η πολιτική της τελευταίας τετραετίας, που οδήγησε τον τόπο στα σημερινά αδιέξοδα, είναι η γνήσια πολιτική της ηγεσίας του ΑΚΕΛ».
«Ολοι αντιλαμβάνονται πόσο χαμηλά βρίσκεται η διεθνής αξιοπιστία της χώρας μας όταν το κυβερνών κόμμα, χαρακτηρίζει κορυφαίες Ευρωπαϊκές αποφάσεις ως αντιλαϊκές και νεοφιλελεύθερες, όπως ακούσαμε χθες από το βήμα της Βουλής, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι αυτές οι αποφάσεις φέρουν και την υπογραφή του Δημήτρη Χριστόφια», είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Συνέχισε λέγοντας ότι «τα προβλήματα της οικονομίας μας είναι διαχειρίσιμα με την προϋπόθεση ότι έστω και τώρα όλοι θα συμπεριφέρονταν σοβαρά και υπεύθυνα».
«Με αυτά που συμβαίνουν όμως, δεν μπορεί να είμαστε αισιόδοξοι», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου