Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η ΛΗΨΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «TSOKKOS HOTELS»





Η εταιρεία «Tsokkos Hotels» με ανακοίνωσή της χτες (21 Ιουνίου) προσπαθεί να απαντήσει στην ανακοίνωση των Συντεχνιών Ξενοδοχοϋπαλλήλων ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ και της αντίστοιχης της ΣΕΚ, με την οποία καταγγέλλεται η εταιρεία για τις παράνομες, αυθαίρετες και απαράδεκτες ενέργειές της σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.

 Όπως δήλωσε στο «ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΒΗΜΑ» o Γ.Γ. της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ Λευτέρης Γεωργιάδης, έχουμε συνηθίσει την εταιρεία τα τελευταία χρόνια να προσπαθεί ατεκμηρίωτα με ψεύδη και παραπλανητικά επιχειρήματα να πείσει την Κοινή Γνώμη ότι το Συνδικαλιστικό Κίνημα είναι εκείνο που ψεύδεται και παραπλανεί.

 «Προσωπικά δεν νιώθω την ανάγκη να απαντήσω, ούτε για την εντιμότητα της εταιρείας ούτε για τη σοβαρότητα και υπευθυνότητα των Συντεχνιών. Ο τόπος μας είναι πολύ μικρός και η Κοινή Γνώμη γνωρίζει πολύ καλά το βίο και την πολιτεία όλων.

 Επειδή όμως στην ανακοίνωση της η εταιρείας καυχιέται για την προσφορά της στον τόπο και στους εργαζόμενους και καυχιέται για το γεγονός ότι απασχολεί πέραν των 1300 εργαζομένων στα ξενοδοχεία της, θα ήταν καλά να μας πει ταυτόχρονα πόσοι εξ αυτών είναι Κύπριοι και πόσοι από το εξωτερικό.

 Θα ήταν καλά, επειδή όπως ισχυρίζεται η εταιρεία είναι ευαίσθητη και αγαπά τους Κύπριους εργαζόμενους υπαλλήλους της, να μας δώσει σε αριθμούς πόσους Κύπριους εργαζόμενους προσέλαβε τα τελευταία χρόνια, πόσους κοινοτικούς και πόσους Κύπριους απέλυσε τα τελευταία χρόνια και πόσους κοινοτικούς απέλυσε».

 Όπως ανέφερε, κάθε εταιρεία αποσκοπεί στο κέρδος και στο σύστημα που ζούμε αυτό είναι θεμιτό. «Μόνο που η συγκεκριμένη εταιρεία επιδιώκει το κέρδος με αθέμιτους τρόπους και στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων.

 Δεν έχω κανένα πρόβλημα να επαναλάβω την άποψη ότι τέτοιοι εργοδότες ζημιώνουν όχι μόνο τον τομέα που εκπροσωπούν και το όνομα της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στη ξενοδοχειακή βιομηχανία με όλα όσα αυτό συνεπάγεται.

 Είναι λοιπόν για αυτό το λόγο που τέτοιοι εργοδότες πρέπει να απομονώνονται γιατί δεν προσφέρουν τίποτα καλό παρά μόνο ζημιά, τόσο στον τομέα όσο και στην οικονομία του τόπου μας», τόνισε ο Γ.Γ. της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ.

 Αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα (22 Ιουνίου) οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση στην οποία θα αποφασίσουν τα μέτρα αντίδρασής τους στις αυθαιρεσίες του εργοδότη τους και δεν αποκλείεται η λήψη απεργιακών μέτρων.

πηγή: ΠΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου