Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Απεργία και έντονες αντιδράσεις σε εργοτάξιο στο Βασιλικό!

Απεργία ξέσπασε σήμερα σε εργοτάξιο του υπό ανακατασκευή σταθμού της ΑΗΚ στο Βασιλικό.

 Ο αναπληρωτής Γ.Γ της ομοσπονδίας βιομηχανικών των ΣΕΚ Γιώργος Κασιούρης κατήγγειλε στον ΑΣΤΡΑ συγκεκριμένο υπεργολάβο, που εργοδοτεί ως επί το πλείστον Ρουμάνους, ότι παραβιάζει τη συλλογική σύμβαση και εφαρμόζει συνθήκες σκλαβιάς για τους εργοδοτούμενους του.

 Κατήγγειλε επίσης ότι αυτή την ώρα στο εργοστάσιο του συγκεκριμένου εργοδότη κρατούνται περίπου 25 εργαζόμενοι και δεν τους επιτρέπεται η έξοδος από αυτό.

 Ο κ. Κασιούρης επέκρινε την ΑΗΚ η οποία θα έπρεπε όπως είπε, α ελέγχει τους εργολάβους και τους υπεργολάβους να εφαρμόζουν τις συλλογικές συμβάσεις.

 Ο Γ.Δ. της ΑΗΚ Στέλιος Στυλιανού απέρριψε τις κατηγορίες λέγοντας ότι η Αρχή δεν μπορεί να ελέγχει όλα τα συμβόλαια και τόνισε ότι βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Εργασίας για να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα.

 Από την πλευρά της η εταιρεία Cypro Metal, απορρίπτει τις καταγγελίες της ΣΕΚ και καταγγέλλει επίσης τους συντεχνιακούς ότι τρομοκρατούν τους εργαζόμενους.

 Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο διευθυντής της εταιρείας Σωτήρης Κωνσταντίνου απέρριψε ότι κρατούνται κλειδωμένοι στο εργοστάσιο 25 άτομα, λέγοντας ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι είχαν δεχθεί απειλές από συντεχνιακούς και για αυτό θέλουν να μείνουν στον χώρο του εργοστασίου.

 Επίσης ο κύριος Κωνσταντίνου είπε ότι η εταιρεία του εργάζεται με προσωπικά συμβόλαια, και κατήγγειλε ότι από την ημέρα που η Cypro Metal ανέλαβε το έργο στο Βασιλικό δέχεται πόλεμο.

πηγή : Astra.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου