Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Απεργία στα ξενοδοχεία Τσόκκος

Σε δηλώσεις του ο Λευτέρης Γεωργιάδης, Γενικός Γραμματέας της Συντεχνίας Ξενοδόχο-υπαλλήλων της ΠΕΟ, ανέφερε ότι «από σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της εταιρείας ΄'Τσόκκος' κατήλθαν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία ένεκα του γεγονότος ότι οι εργοδότες, εντελώς αυθαίρετα και χωρίς να συνεννοηθούν με κανένα προχώρησαν και έκαναν περικοπές στους μισθούς και στα ωφελήματα των εργαζομένων, όπως τα Ταμεία Προνοίας, τις αργίες, τις Κυριακές και άλλα.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε σοβαρά προβλήματα με την εταιρεία αυτή, όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι, οι εργαζόμενοι αισθάνονται αγανακτισμένοι με τη συμπεριφορά του εργοδότη τους γι’αυτό και ομόφωνα αποφάσισαν και βρίσκονται από σήμερα σε απεργία».

Πρόσθεσε ότι «εμείς είμαστε έτοιμοι να σταθούμε μέχρι τέλους και έχουμε δηλώσει ότι εάν δεν αποσύρει ο εργοδότης όσα έχει προβεί σε αποκοπές από μισθούς και καταργήσεις ωφελημάτων, δεν πρόκειται να πάμε σε συνάντηση μαζί του. Είναι πραγματικά αδιανόητο και απαράδεκτο στο τέλος της ημέρας να βάζεις το χέρι στην τσέπη των εργαζομένων».

Ανέφερε ακόμα ότι «στην απεργία συμμετέχουν και οι κοινοτικοί εργαζόμενοι, οι οποίοι απ’ όσα μαθαίνουμε οι όροι και οι συνθήκες εργασίας τους είναι απαράδεκτοι. Θα σταθούμε δίπλα τους και οι Συντεχνίες και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας αυτών των ανθρώπων αφού με τον τρόπο που λειτουργεί αυτή η εταιρεία αμαυρώνει και το όνομα της Κύπρου γενικά».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε επίσης «απαράδεκτη τη συμπεριφορά των εργοδοτών τόσο του κυρίου όσο και της κυρίας Τσόκκου. Από το πρωί που λήφθηκαν τα απεργιακά μέτρα συνεχώς ενοχλούν τους απεργούς, τους απειλούν ότι θα τους απολύσουν και χρησιμοποιούν απαράδεκτες μεθόδους για να αναγκάσουν το προσωπικό να μπει να δουλέψει».

Αποφύγαμε συνέχισε «τη σύγκρουση σε αυτό το στάδιο αλλά πρέπει να πούμε ότι είναι απαράδεκτο το ότι η κυρία Τσόκκου χειροδίκησε σε συνδικαλιστή, χωρίς να υπάρχει λόγος. Είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα ούτε πρέπει να χαρακτηρίζουν τις εργασιακές σχέσεις στον αιώνα μας και στην Ευρώπη, που όπως θέλουν να περηφανεύονται, είμαστε».

Από την πλευρά του ο Περικλής Περικλέους, Γενικός Γραμματέας Ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΣΕΚ είπε ότι «ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δυστυχώς η δημόσια εταιρεία 'Τσόκκος' καταπάτησε τα πάντα, δυστυχώς η εργοδοτική πλευρά σήμερα αφαιρεί αυθαίρετα και μονομερώς μισθούς των εργαζομένων. Εμείς δηλώνουμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα είναι έτοιμο να προασπίσει τα εργατικά θέσμια των εργαζομένων, είναι έτοιμο να συζητήσει με οποιαδήποτε εργοδοτική πλευρά αλλά από την άλλη πρέπει να αποσύρει αυτά που έκανε μονομερώς».

 Σημείωσε ότι εάν η εργοδοτική πλευρά «δεν αποσύρει τις μονομερείς αυτές ενέργειες, το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να κάτσει σε διαπραγμάτευση και να συζητήσει οτιδήποτε. Δυστυχώς θεωρούμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα αλλά στο τέλος της ημέρας με κάποιες ενέργειες του συγκεκριμένου εργοδότη φαίνεται ότι οδεύουμε προς αλλού», κατέληξε.

πηγή: ΠΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου