Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Φορολόγηση των αυτοκινήτων πολυτελείας, των οικιών άνω των 300 τετραγωνικών μέτρων αλλά και του συσσωρευμένου πλούτου, όπως είναι η μεγάλης έκτασης αδρανούσα ακίνητη ιδιοκτησία


Στοχευμένο το νέο πακέτο μέτρων

Astra Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 07:48
stefanos-stefanou-kuprosΔεν θα αγγίζει τους εργαζόμενους το νέο πακέτο μέτρων δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέφανος Στεφάνου παρέπεμψε στη δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας ότι τα μέτρα θα στοχεύουν στη μείωση των δαπανών και τον εξορθολογισμό της οικονομίας, αλλά πρωτίστως δεν θα απευθύνονται στους εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για την εξασφάλιση διακρατικού δανείου και παράλληλα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χωρίς να αποκλείεται η προσφυγή στο Μηχανισμό στήριξης της ΕΕ για κάλυψη των συγκεκριμένων ζημιών.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει περιθώριο για τη λήψη αποφάσεων μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Ο κύριος Στεφάνου τόνισε εκ νέου ότι τυχόν προσφυγή στο Μηχανισμό θα αφορά τις τράπεζες και όχι τα δημόσια οικονομικά, αφού το έλλειμμα για το 2012 είναι πολύ μικρό και καλύπτεται από το ρωσικό δάνειο.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση συζητά με τη Μόσχα για νέο ρωσικό δάνειο.

Την ίδια ώρα το ΡΙΚ, επικαλούμενο πληροφορίες, μετέδωσε ότι στο νέο πακέτο περιλαμβάνονται: Φορολόγηση των αυτοκινήτων πολυτελείας πάνω από 30 ίππους, των οικιών άνω των 300 τετραγωνικών μέτρων αλλά και του συσσωρευμένου πλούτου, όπως είναι η μεγάλης έκτασης αδρανούσα ακίνητη ιδιοκτησία, μείωση της φοροδιαφυγής, μείωση των κρατικών λειτουργικών εξόδων και φορολόγηση των στριφτών τσιγάρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου