Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Εκβιαστικά διλήμματα από τους ξενοδόχους....και καλή θέληση από τις συντεχνίες


Την απασχόληση Kυπρίων με τους ίδιους όρους που εργοδοτούνται οι κοινοτικοί ευνοούν οι ξενοδόχοι.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ότι αυτή η πρόθεση δεν αποτελεί εκμετάλλευση, ούτε εκβιασμό και ότι το ζητούμενο είναι να υπάρξουν θέσεις εργασίας με την αντικατάσταση κοινοτικών από Κύπριους εργαζόμενους.

Ο κ. Λοιζίδης απέρριψε ότι αυτή η πρόθεση αποτελεί εκβιασμό ενάντια στους κύπριους εργαζόμενους, αφού τους αναγκάζει αν θέλουν να εργαστούν, να το πράξουν κάνοντας εκπτώσεις.

Αυτή τη στιγμή, σημείωσε, οι ξένοι πράκτορες ζητούν εκπτώσεις από τα ξενοδοχεία, κι αυτό το κόστος θα πρέπει να το επωμιστούν όλοι.
Ο κ. Λοιζίδης ανέφερε ότι ήδη ετοιμάζεται ειδικό πλάνο από την υπουργό Εργασίας, και πρόσθεσε ότι εκείνο που προέχει είναι η διάσωση της νέας τουριστικής περιόδου.

Οι συντεχνίες από την πλευρά τους χαιρετίζουν τις δηλώσεις των ξενοδόχων για εργοδότηση και κυπρίων και σύμφωνα με τον Γ.Γ. της συντεχνίας ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΠΕΟ Γεωργιάδη, θα δείξουν καλή θέληση, όμως δεν θα αποδεχθούν άνευ όρων τις απαιτήσεις των ξενοδόχων.

Ήδη, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης οι συντεχνίες βρίσκονται σε επαφή με τους εργοδότες και συζητούν το θέμα με κύριο στόχο τη διατήρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν σε θέματα αρχής.
πηγή: Άστρα

1 σχόλιο: