Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Διοικητής: Εφάρμοσα πολιτικές αποφάσεις


Πρωτόγνωρες χαρακτήρισε τις μεταρρυθμίσεις στο τραπεζικό σύστημα ο διοικητής της Κ.Τ, προσθέτοντας ότι ήταν αναμενόμενες αντιδράσεις.
Μιλώντας ενώπιον της επιτροπής οικονομικών ο Πανίκος Δημητριάδης είπε ότι κατανοεί ότι υπάρχει θυμός και ανασφάλεια από πλευράς του κοινού, ίσως επειδή δεν είναι εις γνώσιν του τα πραγματικά γεγονότα.

Πρόσθεσε ότι η Κ.Τ και ο ίδιος βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα που προέκυψε από πολιτικές αποφάσεις και είχαν τη θεσμική ευθύνη να αντιμετωπίσουν την δεινή κατάσταση στην οποία βρέθηκε το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα.

Ο κύριος Δημητριάδης σημείωσε ότι με τη διαδικασία της εξυγίανσης αποτρέπεται ο κίνδυνος τραπεζικής χρεοκοπίας και προστατεύονται στο σύνολό τους όλες οι ασφαλισμένες καταθέσεις.

Γνωστοποίησε επίσης ότι τα περιουσιακά στοιχεία και οι υποχρεώσεις των δυο τραπεζών, θα αποτιμηθούν στην εύλογη αξία τους από ανεξάρτητο εκτιμητή ο οποίος θα διοριστεί μέχρι το τέλος Απριλίου.

Η έκθεση του ανεξάρτητου εκτιμητή, υπό το φως της οποίας θα οριστικοποιηθεί το ύψος της απαιτούμενης ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας Κύπρου, θα υποβληθεί μετά από συμφωνία με την Τρόικα, μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιουνίου.

"Πολιτική απόφαση του Eurogroup η πώληση των υποκαταστημάτων στην Ελλάδα"
Πολιτική απόφαση που λήφθηκε στο Eurogroup, ήταν η πώληση των καταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, δήλωσε ο διοικητής της Κ.Τ Πανίκος Δημητριάδης.

Ενημερώνοντας την επιτροπή οικονομικών ο κύριος Δημητριάδης είπε ότι στην Τράπεζα Κύπρου θα μεταφερθεί και το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο των καταστημάτων της Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα, αξίας περίπου €627 εκ. το οποίο δεν περιλήφθηκε στη συμφωνία πώλησης.

Όσον αφορά το γεγονός ότι η Τράπεζα Κύπρου φορτώθηκε το χρέος των 9 δις της Λαϊκής, ο κύριος Δημητριάδης είπε ότι λανθασμένα έχει χαρακτηριστεί ως επιζήμιο.

Όπως εξήγησε μαζί με το χρέος των 9 δις, η Τράπεζα Κύπρου απέκτησε περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής Τράπεζας τα οποία έχουν ενεχυριαστεί προς όφελος της ΚΤΚ για την παροχή ELA.
πηγή: Άστρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου