Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Επιστολή Ντράγκι προς Αναστασιάδη-Ομήρου για Διοικητή


Με επιστολή του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, προειδοποιεί τόσο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όσο και τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ότι η παύση του Διοικητή της ΚΤ Πανίκου Δημητριάδη ή η οποία διαδικασία προς αυτή την κατεύθυνση, θα κριθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Άλλο η πολιτική διαχείριση των θεμάτων και άλλο η τεχνοκρατική, δήλωσε στο Sigmalive ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
Η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η ανεξαρτησία των θεσμών είναι βασικός πυλώνας για την οικονομική και θεσμική βάση της ΕΕ.
Για να κριθεί κατά ποσό ένας διοικητής της Ευρωζώνης έχει υποπέσει σε ποινικά αδικήματα, αυτό το κρίνει το Δικαστήριο της ΕΕ, τονίζει η ΕΚΤ.
Στην επιστολή του, ο κ. Ντράγκι επισημαίνει ότι η παύση κάποιου Διοικητή γίνεται υπό τις εξής προϋποθέσεις:
  • Αν ο Διοικητής δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις για πλήρωση των καθηκόντων του
  • Αν είναι ένοχος για σοβαρά παραπτώματα
     
Κυβέρνηση: Άλλο η πολιτική διαχείριση και άλλο η τεχνοκρατική
Επιβεβαιώνεται από την κυβέρνηση η παραλαβή της επιστολής. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε στο Sigmalive ότι για την κυβέρνηση δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα αφού «ήταν και είναι πάγια η θέση της για την αυτονομία των θεσμών». Ωστόσο, πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος, άλλο η πολιτική διαχείριση των θεμάτων και άλλο η τεχνοκρατική.
πηγή: Sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου