Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΠΕΟ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ


Παρά τις διαβεβαιώσεις τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και άλλων αξιωματούχων για την προστασία και διασφάλιση των κεφαλαίων των ταμείων προνοίας και συντάξεων των εργαζομένων, φαίνεται ότι, μέχρι στιγμής, τέτοια πρόθεση δεν υπάρχει.

Εδώ και μέρες, με επιστολή των Συνδικαλιστικών οργανώσεων προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποδείξαμε την ανάγκη να ακουστούν οι θέσεις μας και να προστατευτούν τα ταμεία προνοίας, δεν καλεστήκαμε και δεν συμμετείχαμε σε καμιά συζήτηση για το θέμα αυτό.

Οι πληροφορίες και οι δηλώσεις που ακούγονται για να αντιμετωπιστούν τα ταμεία προνοίας που είναι κατατεθειμένα στη Λαϊκή τράπεζα με τον ίδιο τρόπο όπως αυτά που είναι στην Τράπεζα Κύπρου, να υποστούν δηλαδή τεράστιες απώλειες από το ¨κούρεμα¨ αποτελούν απαράδεκτη και καταστροφική προσέγγιση.

Η ΠΕΟ, θεωρεί ότι τα ταμεία προνοίας αποτελούν κορυφαία κατάκτηση των εργαζομένων. Είναι το αποκούμπι τους, το στήριγμα τους για την αφυπηρέτηση. Είναι ανάσα και διέξοδος την ώρα της ανεργίας. Δεν είναι αποδεκτό ούτε κούρεμα, ούτε κουτσούρεμα.

Οι όποιες απόψεις ακούγονται δεν λαμβάνουν υπόψη ούτε το γεγονός ότι τα εν λόγω ταμεία, είναι μεν συλλογικά, αλλά ο κάθε εργαζόμενος συμμετέχει ατομικά. Με αυτή την έννοια, τυχόν εφαρμογή της πρότασης της Κυβέρνησης, σημαίνει βαθύ κούρεμα σε καταθέσεις  ακόμα και μικρών ποσών που είναι στις μερίδες των μελών.

Καλούμε την Κυβέρνηση άμεσα να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της και να αποφύγει το κούρεμα όπως έπραξε και σε άλλες περιπτώσεις πχ ασφαλιστικές εταιρείες.

Καλούμε την βουλή να νομοθετήσει, όπως εξάλλου δεσμεύτηκε, για την πλήρη διασφάλιση των κεφαλαίων των ταμείων προνοίας και συντάξεων.

Η ΠΕΟ, ενώνει τη φωνή της και με άλλες Συνδικαλιστικές οργανώσεις που απαιτούν την προστασία των ταμείων προνοίας και καλεί τα μέλη της σε κινητοποίηση, σήμερα Πέμπτη η ώρα 3 μμ έξω από την βουλή, για να απαιτήσουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων και την διασφάλιση των ταμείων προνοίας και συντάξεων.

4/4/13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου