Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Απογοήτευση ΠΕΟ Για Μη Ενημέρωση Επί Του Μνημονίου


Onlycy.com


Η ΠΕΟ, με ανακοίνωσή της, εκφράζει δυσφορία και απογοήτευση για το γεγονός ότι, όπως αναφέρει, οι διαδικασίες για την τελική συμφωνία και υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ Κυβέρνησης και Τρόικας βρίσκονται στο καταληκτικό στάδιο, χωρίς οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που είναι άμεσα επηρεαζόμενοι να έχουν στοιχειώδη ενημέρωση και πολύ περισσότερο δυνατότητα απόψεων και εισηγήσεων.
Η ΠΕΟ διαμαρτύρεται έντονα για αυτή τη στάση της Κυβέρνησης και απαιτεί όπως το συνδικαλιστικό κίνημα έχει  λόγο και  ρόλο στα ζητήματα που επηρεάζουν τους εργαζόμενους, όπως προϋποθέτουν οι κανόνες του κοινωνικού διαλόγου  τον οποίο το συνδικαλιστικό κίνημα έχει κατακτήσει με αγώνες όλα αυτά τα χρόνια.
Είναι αδιανόητο, αναφέρει, να συζητούνται ζητήματα όπως αλλαγές σε μισθούς και συντάξεις , ιδιωτικοποιήσεις, διαθρωτικές αλλαγές κτλ και το συνδικαλιστικό κίνημα να βρίσκεται στο σκοτάδι, αναφέρει η συντεχνία.
Προσθέτει πως “οι κυβερνώντες από τη μια με διακηρύξεις και με δηλώσεις στα ΜΜΕ ζητούν τη συνεργασία και την κατανόηση των συνδικάτων στα σκληρά μέτρα που αποφασίζουν και από την άλλη τα Συνδικάτα αποκλείονται από κάθε συζήτηση χωρίς να  έχουν ούτε καν ενημέρωση”.
Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζουμε για την πορεία εξασφάλισης των Ταμείων Προνοίας και Ταμείων Συντάξεως των εργαζομένων. Ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο τελευταίο διάγγελμα του δεσμεύτηκε ότι θα διασφαλιστούν πλήρως και ενώ η ΠΕΟ μαζί με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα έχουν αποστείλει επιστολή ζητώντας διαβούλευση και ενημέρωση το Συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι ούτε ενήμερο για τις πραγματικές συζητήσεις και εξελίξεις ούτε και έχει κληθεί να εκφράσει απόψεις”, καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου