Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΥΕΚ – ΠΕΟ Θέμα: Δηλώσεις προέδρου ΔΗΣΥ – Ωρομίσθιοι


Όπως μεταδόθηκε από ΜΜΕ, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου κατά τη χθεσινή συζήτηση ενώπιων της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών δήλωσε ότι το κόμμα του διαφωνεί με το κυβερνητικό Νομοσχέδιο για τη φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας γιατί είναι αυξημένη κατά 5 εκ ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να προσληφθούν 981 εργαζόμενοι στο δημόσιο, οι οποίοι όπως είπε ¨δεν θα έχουν δουλειά να κάμουν και ότι η Κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει τέτοιου είδους φιλανθρωπίες.¨
Η ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ καταδικάζει με το πιο έντονο τρόπο τις απαράδεχτες, προσβλητικές και προκλητικές δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ, οι οποίες επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά το πραγματικά νεοφιλελεύθερο και πρόσωπο του ΔΗΣΥ.
Κατέδειξε με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο από ποια αντεργατική φιλοσοφία και προσέγγιση διαπνέεται η αντίληψη τους για την εργασία και τους εργαζόμενους.
Η εργασία δεν είναι έκφραση φιλανθρωπίας κανενός. Είναι ιερό και πανανθρώπινο δικαίωμα το οποίο κατάκτησε η κοινωνία με αιματηρούς και πολύχρονους αγώνες και το οποίο είναι κατοχυρωμένο από το σύνταγμα και προστατεύεται από διεθνείς συμβάσεις. Είναι η πηγή του πλούτου που παράγεται και ο ακρογωνιαίος λίθος για την ανάπτυξη κάθε οικονομίας.
Είναι προκλητικό την στιγμή που οι κυβερνώντες προσπαθούν με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα και φιέστες να πείσουν ότι η πολυδιαφημιζόμενη «επανεκκίνηση» της οικονομίας θα γίνει με την διατήρηση και την δημιουργία θέσεων εργασίας, να δηλώνουν κυνικά ότι η επαναπρόσληψη 981 ατόμων, αποτελεί πράξη φιλανθρωπίας. Αυτή η προσέγγιση αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις και επιδιώξεις των κυβερνώντων για να στοχοποιήσουν και να ενοχοποιήσουν την εργασία στην προσπάθεια τους να επιβάλουν πολιτικές σκληρής λιτότητας και να φορτώσουν όλα τα βάρη από τις συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης και των εγκληματικών λαθών των τραπεζών στους ώμους των εργαζομένων, τους οποίους εκλαμβάνουν ως υποκείμενα φιλανθρωπίας.
Η ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ απορρίπτει την αποκρουστικά αντεργατική και καταγγέλλει την αντικοινωνική φιλοσοφία που περιέχεται σε αυτή την προσέγγιση και την σε όλους τους εργαζόμενους και κοινωνία της Κύπρου.


30/04/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου