Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Καζάνι που βράζει οι Κυπριακές Αερογραμμές – Προειδοποιεί με κινητοποιήσεις η ΠΕΟ


Πολιτική απόφαση από πλευράς της Κυβέρνησης για στήριξη των Κυπριακών Αερογραμμών ζητά η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ με ανακοίνωσή της, προειδοποιώντας ότι η παγοποίηση των αποφάσεων για αναδιάρθρωση του κρατικού αερομεταφορέα θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία.

Προμηνύεται μεγάλα εργατική αναταραχή, από τις αντιδράσεις που καταγράφονται, μετά την απόφαση να αναστείλει η εφαρμογή τουσχεδίου αναδιάρθρωσης που ετοιμάστηκε από την Air France-KLM και μαζί με αυτό το σχέδιο αποζημίωσης για το πλεονάζον προσωπικό.

Σε ανακοίνωση της η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, υποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές είναι ανάστατοι γιατί η κυβέρνηση διέκοψε όλες τις διαδικασίες παγοποιώντας τις προηγούμενες αποφάσεις αφήνοντας ουσιαστικά την εταιρεία στην εγκατάλειψη.

Εκφράζεται η άποψη ότι «δυστυχώς, η παγοποίηση της εφαρμογής των πιο πάνω οδήγησε τις Κυπριακές Αερογραμμές σε αδιέξοδα και άφησε τους εργαζόμενους να αιωρούνται».
Η ανακοίνωση συνεχίζει ότι «στη σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΕΟ με τον Υπουργό Οικονομικών τέθηκε έντονα στο θέμα και ζητήθηκε από την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα πολιτική απόφαση για στήριξη των Κυπριακών Αερογραμμών».

Σε αντίθετη περίπτωση, προστίθεται, «διακυβεύονται πολλά που αφορούν την οικονομία και τον τουρισμό, ιδιαίτερα σ’ αυτή τις δύσκολες στιγμές που είναι αναγκαία η αναζωογόνηση της οικονομίας».

Η κλαδική επιτροπή της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αποφάσισε «όπως σε συνεργασία με τις άλλες συντεχνίες καλέσει τους εργαζόμενους να αντιδράσουν άμεσα με κινητοποιήσεις αν μέχρι την Δευτέρα δεν ληφθεί πολιτική απόφαση ή εκφραστεί η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για διάσωση της εταιρείας».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου