Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΠΕΟ και ΣΕΚ απαντούν σε ανακριβές δημοσιεύμα του Φιλελευθέρου

(Κ) Λανθασμένα συμπεράσματα για μισθούς, εκτιμούν ΣΕΚ και ΠΕΟ
ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ-Κύπρος 20/4/2012 1:35:33 μμ

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ αναφέρουν ότι «οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα τα στοιχεία για τους μισθούς των εργαζομένων στα συσκευαστήρια πατατών», όπως δίδονται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το δημοσίευμα, «αναφέρεται σε βασιλικούς μισθούς, αγνοώντας πως οι εργαζόμενοι είναι εποχιακοί και πληρώνονται εάν και όταν καλεστούν για εργασία και τις ώρες που θα εργαστούν».

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι «υπάρχουν περιπτώσεις που εργάζονται μισή μέρα, ή και καθόλου την εβδομάδα, για μια μικρή περίοδο του χρόνου ενώ τα συνολικά μεροκάματα και εισοδήματα των εργαζομένων, χρόνο με χρόνο μειώνονται».

Προσθέτουν ότι «ήδη τα τελευταία χρόνια ο αριθμός που εργάζονται στα συσκευαστήρια πατατών έχει μειωθεί σημαντικά».

Επειδή όμως, αναφέρουν οι ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ, «έχουν ήδη δημοσιευτεί κάποιοι μηνιαίοι μισθοί που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δηλώνουμε την ετοιμότητα των εργαζομένων να αποδεχτούν μέχρι και 50% μείωση των μισθών που δημοσιεύτηκαν, νοούμενου ότι θα μονιμοποιηθούν και θα εργάζονται καθημερινά».

Σε διαφορετική περίπτωση, συνεχίζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, «οι αριθμοί και οι ερμηνείες που δίνονται για βασιλικούς μισθούς, που κανένας δεν παίρνει, είναι παραπλανητικές».

Αναφέρουν, επίσης, ότι «η ουσία της διαφοράς είναι η μονομερής και παράνομη απόφαση των συσκευαστηρίων να μειώσουν με 22% τους μισθούς και να διαφοροποιήσουν όρους εργασίας».

Οι ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ σημειώνουν ότι «αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, γι’ αυτό και για ακόμα μια φορά καλούνται οι εταιρείες να τερματίσουν τις μονομερείς τους ενέργειες και να προσέλθουν με θετικό πνεύμα σε διαβουλεύσεις για να βρεθούν συμφωνημένες και κοινά αποδεκτές διευθετήσεις που θα λύσουν την εργατική διαφορά».

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΒΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου