Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Αντίθετος ο ΣΑΚ στην επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης

Αντίθετος ο ΣΑΚ στην επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης
Θα δημιουργήσει περαιτέρω ανισότητα μεταξύ των μελών της Αστυνομίας


Εάν και εφόσον κατατεθεί πρόταση νόμου στη Βουλή των Αντιπροσώπων για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στα Μέλη της Αστυνομίας με βαθμό Υπαστυνόμου και άνω από το 61ο στο 62ο έτος, η θέση του ΣΑΚ θα είναι κάθετα αντίθετη.

Σε ανακοίνωση του ΣΑΚ αναφορικά με δημοσίευμα ημερομηνίας 15 Μαρτίου 2012, ότι τα δύο κόμματα ΔΗ.ΣΥ. και ΔΗ.ΚΟ. επιχειρούν να ρυθμίσουν νομοθετικά με πρόταση νόμου, αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης στο 62ο έτος, για τα μέλη των Αξιωματικών της Αστυνομίας, αναφέρεται ότι η ολομέλεια του Σ.Α.Κ., σε σημερινή Τακτική Συνεδρίαση, συζήτησε το θέμα και ομόφωνα αποφάσισε ότι εάν και εφόσον κατατεθεί πρόταση νόμου στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το εν λόγω θέμα, η θέση του θα είναι κάθετα αντίθετη.

Σημειώνει ότι ενδεχόμενη αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης για τους Αξιωματικούς θα δημιουργήσει περαιτέρω ανισότητα μεταξύ των μελών της Αστυνομίας, στον ίδιο χώρο εργασίας, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτρόπου Διοικήσεως που κατατέθηκε στη Βουλή των Αντιπρόσωπων, κατά τη συζήτηση της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης στα μέλη της Αστυνομίας, που αφορούσε τους Λοχίες, Αστυφύλακες και Ειδικούς Αστυφύλακες.

Αναφέρει, τέλος, ότι ενδεχόμενη αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης θα επιφέρει αύξηση της ανεργίας στον τόπο αφού θα έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των νέων από θέσεις εργασίας και θα υπάρξει καθυστέρηση σε ότι αφορά την ανέλιξη στον επόμενο βαθμό, ιδιαίτερα για τους χαμηλότερους βαθμούς, με αποτέλεσμα να δημιουργείται επαγγελματική αδικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου