Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Έντονη διαφωνία ΟΕΒ - ΠΕΟ για τον 13ο!


astra Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 08:09



Δεν υπάρχει καλύτερη συνταγή για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση από την ανάπτυξη, τόνισε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο βοηθός διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου.

Υπάρχει επείγουσα ανάγκη, τόνισε, να σταματήσει η αιμορραγία και να φανούμε εντάξει απέναντι στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους εταίρους μας και τις αγορές.

Ο κύριος Αντωνίου επικρότησε τη στάση του υπουργού οικονομικών να αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο συζήτησης του κρατικού μισθολογίου το οποίο, είπε, είναι από τα ψηλότερα στην Ευρώπη.

Τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής διαλόγου τονίζοντας ότι η ΟΕΒ τάσσεται υπέρ της τριμερούς διαπραγμάτευσης για να λυθεί μια και καλή το ζήτημα που αφορά το κρατικό μισθολόγιο.
Το κατά πόσο θα περιληφθεί μέσα στη συζήτηση και μείωση του 13ου μισθού δεν μπορεί κανείς να το προκαταλάβει, είπε προσθέτοντας ότι η ΟΕΒ καταθέτει προτάσεις από τον περασμένο Σεπτέμβριο που αφορούν την ανάπτυξη.
Οτιδήποτε αποφασιστεί πρέπει να είναι αποτέλεσμα κοινωνικού διαλόγου και αυτό το έχει ξεκαθαρίσει ο υπουργός οικονομικών, τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΠΕΟ.

Ο κύριος Κυρίτσης τάχθηκε κάθετα εναντίον του περιορισμού του 13ου μισθού τονίζοντας ότι δεν πρέπει να τίθενται στενά χρονοδιαγράμματα.

Επί της ουσίας, είπε, το συνδικαλιστικό κίνημα διαφωνεί με μειώσεις στους μισθούς για να καλυφθεί το έλλειμμα στον προϋπολογισμό, καθώς υπάρχουν άλλες δυνατότητες και αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς να διαταραχθούν τα όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα για τα μέτρα.

Μέχρι τώρα, είπε ο κύριος Κυρίτσης , τη μεγαλύτερη μερίδα του βάρους από την οικονομική κρίση την έχουν επωμιστεί οι εργαζόμενοι.

Εάν επιθυμούμε ανάπτυξη δεν μπορούμε να συρρικνώσουμε τα εισοδήματα των εργαζομένων, τόνισε.

Ειδικά όσον αφορά τον 13ο αυτός, επεσήμανε ο γενικός γραμματέας της ΠΕΟ, αποτελεί την κινητήρια δύναμη της αγοράς και δεν πρέπει με μέτρα να περιοριστεί.

Τα όποια ελλείμματα στον κρατικό προϋπολογισμό δεν μπορούν να καλύπτονται με αποκοπές των μισθών των εργαζομένων, τόνισε επιπλέον ο κύριος Κυρίτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου