Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ακυρώθηκαν τα απεργιακά μέτρα στα λιμάνια

Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσουν, τουλάχιστο μέχρι και την Πέμπτη, τα λιμάνια της Κύπρου, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής Λιμένων οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων συμφώνησαν στην ακύρωση των απεργιακών μέτρων που είχαν εξαγγείλει για αποχή από υπερωριακή απασχόληση.

Η θετική εξέλιξη προέκυψε, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Αρχής, μετά από συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου, Χρύσης Πρέντζας, με εκπροσώπους από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΣΥΑΛΚ, ΣΥΠΥΑΛΚ, ΔΕΟΚ και ΠΑΣΥΔΥ, κατά την οποία συμφωνήθηκε όπως ακυρωθούν τα εξαγγελθέντα απεργιακά μέτρα, που αφορούσαν αποχή από υπερωριακή απασχόληση.

Οπως αναφέρεται η συμφωνία επιτεύχθηκε, ενόψει της αναμενόμενης συζήτησης του όλου θέματος στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, την ερχόμενη Πέμπτη, με σκοπό να επιτευχθεί ίση μεταχείριση μεταξύ των υπαλλήλων του Δημοσίου και των υπαλλήλων του ημικρατικού τομέα.

Παράλληλα, λήφθηκαν σοβαρά υπόψη, η σημασία που έχει για τα λιμάνια η αξιοπιστία που πρέπει να τα χαρακτηρίζει μέσα στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον και ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει η λιμενική βιομηχανία στην οικονομία του τόπου.

πηγή: SigmaLive/ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου