Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Οργανώσεις κρατικών υπαλλήλων λένε όχι στο 64ο έτος αφυπηρέτησης



Λευκωσία: Την έντονη αντίθεσή τους στην υπό συζήτηση πρόταση νόμου για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των δημοσίων υπαλλήλων στο 64ο έτος της ηλικίας στο δημόσιο, εξέφρασαν σήμερα σε κοινή σύσκεψή τους οι οργανώσεις των κρατικών υπαλλήλων ΠΑΣΥΔΥ, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ο Σύνδεσμος Αστυνομίας.

Σε ανακοίνωσή τους, οι οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι το συγκεκριμένο μέτρο συνιστά αδιαμφισβήτητα ουσιώδη όρο εργοδότησης που σύμφωνα με την κρατούσα για δεκαετίας πρακτική θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο κοινωνικού διαλόγου στα θεσμοθετημένα όργανα διαβούλευσης εργασιακών θεμάτων.

Στο ίδιο πλαίσιο, συνεχίζουν, οι οργανώσεις επεσήμαναν ότι το εγειρόμενο ζήτημα είναι πολυσύνθετο και πολύπτυχο, γι’ αυτό και αμετάκλητη θέση τους είναι ότι θα πρέπει να τύχει εξαντλητικής μελέτης και διαβούλευσης στα προαναφερόμενα θεσμικά όργανα.

Επίσης, οι οργανώσεις εξέφρασαν την έντονη απαρέσκειά τους στις όποιες προσπάθειες για μονομερή τροποποίηση ουσιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων και καταδίκασαν τις όποιες ενέργειες στοχεύουν στην αποδόμηση του κοινωνικού διαλόγου και εκθεμελίωση των αρχών του.

Διακήρυξαν επίσης την αποφασιστικότητά τους για συστράτευση, με στόχο την περιφρούρηση των θεμελιακών αυτών αρχών και αξίωσαν από την Κυβέρνηση και Βουλή πλήρη σεβασμό στον κοινωνικό διάλογο και τις αρχές της τριμερούς συνεργασίας.

πηγη: Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου