Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ταφόπλακα στις Κ.Α βάζει η Hermes

2011

Έτοιμη να σώσει τις Κ.Α η Hermes


Υπογράφηκε το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας η συμφωνία μεταξύ των Συντεχνιών των Κυπριακών Αερογραμμών και της Διοίκησης της εταιρείας για διάσωση του κρατικού αερομεταφορέα. Η συμφωνία προβλέπει μειώσεις μισθών 9 και 10% για υπαλλήλους του εξωτερικού και αφυπηρετήσεις 140 υπαλλήλων. Εξοικονομήσεις ύψους 30 εκατομμυρίων Ευρώ θα γίνουν από την Διοίκηση της εταιρείας. Επίσης η κυβέρνηση θα δώσει 20 εκατομμύρια για τις ζημιές λόγω της απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Τουρκία. Το νομοσχέδιο για τα 20 εκατομμύρια της κυβέρνησης θα συζητηθεί την Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
Στο μεταξύ η Hermes είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Κυβέρνηση και με τις τράπεζες, ώστε να εξευρεθεί η χρυσή τομή και να διασφαλιστεί η επιβίωση των Κυπριακών Αερογραμμών.
Αυτό δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Hermes Airports, Νίκος Σιακόλας, μετά από συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Ο κ. Σιακόλας απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για το ποιος θα επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της στήριξης του κρατικού αερομεταφορέα, ωστόσο είπε ότι μεταξύ Κυβέρνησης και Hermes υπάρχει βάση συμφωνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία του κράτους με την Hermes προνοεί την επιστροφή του ενός τρίτου των ακάθαρτων εσόδων της κοινοπραξίας στην Κυβέρνηση.
Με τη συνεργασία των ΚΑ, της Κυβέρνησης και της Hermes θα εξευρεθεί ο τρόπος, ώστε να βοηθηθούν οι Κυπριακές Αερογραμμές τόνισε ο κ. Σιακόλας, προσθέτοντας ότι όχι μόνο θα πρέπει να συνεχίσουν το έργο τους, αλλά και να συνεχίσουν να αναπτύσσονται.
Τη Δευτέρα η Hermes Airports θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Χαρίλαο Σταυράκη, ώστε να συζητήσουν τους πρακτικούς και τους ουσιαστικούς τρόπους για να βοηθηθεί η αεροπορική εταιρεία.
O Πρόεδρος της ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ, Ανδρέας Πιερίδης, τονίζοντας την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης με την Hermes Airport για μείωση των πολύ μεγάλων επιβαρύνσεων των ΚΑ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η όλη προσπάθεια, που καταβάλλεται θα έχει αίσια κατάληξη με τη σημαντική συνεισφορά της Hermes, διότι στόχος όλων είναι η διατήρηση ενός ισχυρού αερομεταφορέα. Όπως δήλωσε, σε 15 ημέρες, το ΔΣ της Hermes θα έχει εκ νέου συνάντηση με τις συντεχνίες, για να επανεξετάσουν τα νέα δεδομένα μετά τη συνάντηση και με τον Υπουργό Οικονομικών.
πηγή: Sigmalive

2013

Ταφόπλακα στις Κ.Α βάζει η Hermes

Στην κατάσχεση αεροσκάφους των Κυπριακών Αερογραμμών αποφάσισε να προχωρήσει η εταιρεία Hermes, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας συνεδρίαζε μέχρι τα μεσάνυχτα χθες βράδυ. 


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μας, επιδότης μετέβη στα κεντρικά γραφεία των Κυπριακών Αερογραμμών στην Λευκωσία. Εξερχόμενος απο το κτήριο δεν θέλησε να προβεί στην όποια δήλωση.
Επιδότης αναμένεται να παρουσιαστεί και στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και στην Πολιτική Αεροπορία.
Σημειώνεται ότι οι Κυπριακές αερογραμμές οφείλουν στην εταιρεία Hermes 4 εκατομμύρια ευρώ. Στη χθεσινοβραδυνή συνεδρία το ΔΣ της Hermes συζήτησε εκτεταμένα το θέμα των οφειλών των Κυπριακών Αερογραμμών .
Όπως πληροφορούμαστε ενημερώθηκε και ο πρόεδρος του ΔΣ των Κ.Α τον οποίο η εταιρεία κάλεσε στο πρόσφατο παρελθόν όπως ο κρατικός αερομεταφορέας συνετιστεί με τις υποχρεώσεις του απέναντι στην Hermes
πηγή: Sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου