Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ καταδικάζει απόφαση του ΔΣ του Δήμου Λακατάμιας

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ καταδικάζει τη χθεσινοβραδινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λακατάμιας να αρνηθεί πρόταση των εργαζομένων του Δήμου, η οποία προνοούσε ανάληψη της περισυλλογής σκυβάλων του Δήμου από τους ίδιους, με στόχο ο Δήμος να εξοικονομήσει ένα συμβόλαιο ύψους 350 χιλιάδων ευρώ.
Σε ανακοίνωσή της, η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αναφέρει πως με έκπληξη πληροφορήθηκε ότι την ίδια ώρα που το κράτος αποφάσισε να περικόψει τη χορηγία προς τους Δήμους κατά 12% κάτι που πιθανόν να τους οδηγήσει ακόμη και σε στάση πληρωμών, ο Δήμος Λακατάμιας επιμένει να εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα σπαταλώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
«Το ΔΣ κατά πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση και αποφάσισε να συνεχίσει τη συνεργασία με ιδιώτες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο συγκεκριμένο Δήμο, τα σκυβαλλοφόρα οχήματα είναι του Δήμου, τον οποίον βαραίνουν και όλα τα έξοδα συντήρησης τους και τα καύσιμα και η αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα αφορά μόνο τη στελέχωση των τεσσάρων συνεργείων του Δήμου, όπου ο εργολάβος εκμεταλλεύεται στο έπακρο ξένους εργαζόμενους και παραβιάζοντας κείμενες νομοθεσίες εφαρμόζει συνθήκες μεσαίωνα», γράφει η ανακοίνωση.
Η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ θεωρεί την απόφαση του ΔΣ ως διπλό σκάνδαλο δεδομένου ότι από τη μια ο ιδιώτης δεν χρησιμοποιεί δικά του μέσα (όπως σε όλες τις άλλες παρόμοιες περιπτώσεις), αλλά εκμεταλλεύεται δημοτική περιουσία, αλλά και από την άλλη σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες που οι Δήμοι περνούν αρνήθηκε πρόταση των εργαζομένων να αναλάβουν οι ίδιοι τις εργασίες αυτές που θα επιφέρουν εξοικονόμηση €350.000 ευρώ, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να μείνουν οι εργαζόμενοι στο δρόμο.

Η συντεχνία προειδοποιεί το Δήμο ότι δεν πρόκειται πλέον να ανεχθεί  καμία ενέργεια θυματοποίησης εργαζομένων ή αλλοίωσης ωφελημάτων, με πρόσχημα την οικονομική κατάσταση του Δήμου.




http://www.onlycy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου