Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Δηλώνουν εξαπατημένοι οι πρόωρα αφυπηρετήσαντες από τις τράπεζες


Την πρώτη τους παγκύπρια γενική συνέλευση πραγματοποιούν οι πρόωρα αφυπηρετήσαντες από την Τράπεζα Κύπρου με το σχέδιο εθελούσιας εξόδου.
 
Ο γενικός συντονιστής της Επιτροπής, που εκπροσωπεί τους 633 της Τράπεζας Κύπρου, Σάββας Φιλίππου δήλωσε ότι όσοι έφυγαν από την Τράπεζα Κύπρου με το σχέδιο εθελούσιας στο τέλος εξαπατήθηκαν αφού παρά τις υποσχέσεις δεν πήραν καμία αποζημίωση, ούτε καν το ταμείο Προνοίας τους.
 
Ο κ. Φιλίππου είπε ακόμα ότι δεν τηρήθηκε ούτε η υπόσχεση που έδωσε ο υπουργός οικονομικών στη Βουλή, ότι η μέγιστη απώλεια από τα Ταμεία Προνοίας δεν θα υπερβαίνει το 25%, με τη δικαιολογία ότι δεν το δέχεται η τρόικα.
 
Ο Σάββας Φιλίππου τόνισε ότι αυτή τη στιγμή όσοι έφυγαν από την Τράπεζα Κύπρου είναι άνεργοι, δεν έχουν εισοδήματα αλλά ούτε και αποθέματα, αφού δεν πήραν τα Ταμεία Προνοίας.
Κατάγγειλε ακόμα ότι έγιναν πολλές παρατυπίες στο θέμα των Ταμείων Προνοίας, με αποκορύφωμα τη διάλυση των Ταμείων χωρίς την έγκριση των μελών του.
 
Ο κ. Φιλίππου κάλεσε ακόμα τους υπαλλήλους του Συνεργατισμού να είναι πολύ προσεκτικοί όταν θα κληθούν να δηλώσουν εθελοντική αποχώρηση από την εργασία τους.
Σημειώνεται ότι συγκέντρωση για το ίδιο θέμα θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα και οι αφυπηρετήσαντες από την Λαϊκή Τράπεζα.

πηγή: Άστρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου