Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΠΟΑΣ: Οχι στο ξεπούλημα επιτυχημένων και κερδοφόρων Ημικρατικών Οργανισμών

Onlycy.com 7, August 2012
Οι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούν με κανένα τρόπο να ξεπουληθούν οι Ημικρατικοί Οργανισμοί οι οποίοι αποδεδειγμένα είναι επιτυχημένοι και κερδοφόροι και συνεισφέρουν στο κράτος αρκετά εκατομμύρια, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ).
Οπως αναφέρεται “είναι πλέον φανερό ότι οι εκπρόσωποι της Τρόικα θα έχουν σε λίγες ημέρες συγκεκριμένες απαιτήσεις για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, κατά την άποψη τους, για αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος ως και του προβλήματος των Τραπεζών”.
Πέραν των άλλων μέτρων που είναι υπό μελέτη, είναι έκδηλη η πρόθεση των Τροικανών να θέσουν επί τάπητος και το μέλλον των Ημικρατικών Οργανισμών, προστίθεται.
Οπως αναφέρεται “οι Οργανισμοί για τους οποίους θεωρούν ότι έχει κλείσει ο κύκλος ζωής τους θα ζητηθεί κατά πάσα πιθανότητα η διάλυση τους.
Για τους κερδοφόρους οργανισμούς θα ζητηθεί από όλες τις ενδείξεις που υπάρχουν, η πώληση τους στον ιδιωτικό τομέα ή στη καλύτερη περίπτωση η μετοχοποίηση τους αφού προηγουμένως μετατραπούν σε οργανισμούς Ιδιωτικού δικαίου”.
Η ΠΟΑΣ αναφέρει πως η απάντηση στο ερώτημα γιατί θα πρέπει να ενοχληθούν οι Κερδοφόροι Ημικρατικοί Οργανισμοί, εφόσον συνεισφέρουν στο κράτος, είναι ότι θα εισρεύσουν αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία του κράτους, ανεξάρτητα από τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν.
“Φαίνεται ότι οι Τροΐκανοί δεν ενδιαφέρονται για το τι θα ακολουθήσει εάν υλοποιηθούν τα πιο πάνω.  Δεν τους νοιάζει και το απέδειξαν, σε άλλες περιπτώσεις πχ. Ελλάδα κλπ, πόση κοινωνική αναστάτωση θα προκαλέσουν.  Περαιτέρω αύξηση της ανεργίας με ότι αυτό σημαίνει, καθώς και η πλήρης διάλυση του Κοινωνικού ιστού της πατρίδας μας”, σημειώνει.
Προσθέτει πως “για τη δημιουργία συνθηκών για προώθηση της ανάπτυξης δεν αναφέρεται πουθενά τί εισηγούνται οι Τροΐκανοί.  Για την φοροδιαφυγή και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακούσαμε κάποια μισόλογα”.
“Λογικά διερωτούνται οι εργαζόμενοι ιδιαίτερα στους κερδοφόρους Ημικρατικούς Οργανισμούς.  Εφόσον δεν είναι μέρος του δημοσιονομικού προβλήματος γατί τόσος ζήλος για την εκμετάλλευση τους από τους ιδιώτες.  Δεν αρκεί το γεγονός ότι δέχτηκαν αγόγγυστα να συνεισφέρουν για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, τώρα θα τεθούν σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίας και οι συντάξεις τους;;”, αναφέρεται, σημειώνοντας πως αυτή είναι μια ”ακατανόητη λογική”.
“Οι εργαζόμενοι, πολύ ορθά, έχουν αποδεχτεί όπως διορθωθούν τα κακώς έχοντα. Δεν θα δεχτούν  όμως με κανένα τρόπο να ξεπουληθούν οι Οργανισμοί οι οποίοι αποδεδειγμένα είναι επιτυχημένοι και κερδοφόροι και συνεισφέρουν στο κράτος αρκετά εκατομμύρια”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου