Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

εταιρείες του λιανικού εμπορίου, καταβάλλουν μέρος του μισθού των εργαζομένων με κουπόνια ή προϊόντα της εκάστοτε εταιρείας


Η κρίση οδηγεί εργοδότες και εργαζόμενους σε απόγνωση




Sigma live 04 Αυγούστου 2012, 21:03
Ευτυχία Αντρέου

Αναμφισβήτητα παράνομη η πράξη του φυλακισθέντος εργοδότη, να μην καταβάλλει μισθούς στους υπαλλήλους του, αλλά από την άλλη, αποτελεί μια αποκαλύπτει την σκληρή πραγματικότητα των ιδιοκτητών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Γ.Δ. της ΟΕΒ, Μιχάλης Πήλικος, μιλώντας στο Sigma, δήλωσε ότι είναι ενδεικτικό της εποχής και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα η οικονομία θα ανακάμψει, αν και κατά την άποψη του, τα πράγματα φαίνονται δύσκολα για να μην έχουμε και άλλα τέτοια φαινόμενα.
Η κρίση, αναντίλεκτα έχει πλήξει το νησί μας, αλλά δεν πρέπει να την πληρώνουν οι μισθωτοί και οι εργαζόμενοι τονίζει η ΠΕΟ, η οποία κακίζει τις μονομερείς και αυθέρετες ενέργειες σε βάρος του μισθού των εργαζομένων.
Ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΕΟ, Χρίστος Τομπάζος, είπε ότι υπάρχουν αρκετές καταγγελίες που αφορούν κυρίως εταιρείες του λιανικού εμπορίου, καταβάλλουν μέρος του μισθού των εργαζομένων με κουπόνια ή προϊόντα της εκάστοτε εταιρείας.
«Αυτό το πράγμα απαγορεύεται, εκτός και αν συναινέσουν οικιοθελώς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι», είπε.
Άλλη μια πληγή στις εργασιακές σχέσεις, οι αποκοπές μισθού, με αιτιολογικό την παροχή στέγης και τροφής στους υπαλλήλους.
Ένα φαινόμενο το οποίο επιχειρεί να ρυθμίσει το κράτος με την αποστολή τροποποιήσεων σχετικού νομοσχεδίου από το Υπουργικό στη Βουλή.
«Είναι θετική εξέλιξη αλλά ο μισθός πρέπει να καταβάλλεται κανονικά», είπε ο Χρίστος Τομπάζος.
Ο Μιχάλης Πήλικος είπε ότι δεν πρέπει να παραβλέπονται όσα προσφέρει ο εργοδότης, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φτάνουμε στο άκρο της εκμετάλλευσης.
Η πρόταση νόμου που πήρε το δρόμο για τη Βουλή ορίζει ως ανώτατο όριο αποκοπής μισθού για λόγους διαμονής και διατροφής, το 15%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου