Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Απόλυτη συνάρτηση των όρων της Τρόικας με το ύψος του ποσού που θα χρειαστεί η Κύπρος από το Μηχανισμό Στήριξης

  • Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 ρικ
Την επιθυμία της Κύπρου για σύναψη και δεύτερου δανείου από τη Ρωσία, εξέφρασε ο πρόεδρος Χριστόφιας στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία τους.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες για εξασφάλιση του δανείου, θεωρώντας ότι οι όροι που θα τεθούν από την Τρόικα συναρτώνται απόλυτα από το ύψος του ποσού που θα χρειαστεί η Κύπρος από το Μηχανισμό Στήριξης.
Ο κύριος Χριστοφίδης σημείωσε ότι θα ήταν παρακινδυνευμένο να προβεί τώρα σε οποιαδήποτε εκτίμηση, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ανακοινώσει την τελική κατάληξη των συζητήσεων.
Κληθείς να σχολιάσει εκτιμήσεις ότι ένα δεύτερο δάνειο από τη Ρωσία δεν θα διαφοροποιήσει τα δεδομένα και τους όρους που θα θέσει η Τρόικα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αναμένει από κόμματα και πολιτικούς, αντί να παίζουν κλεφτοπόλεμο, κατά την έκφρασή του, να πουν ευθαρσώς στο λαό τις απόψεις τους, και κατά πόσο πιστεύουν ότι η Κύπρος πρέπει να απευθυνθεί για οικονομική στήριξη μόνο στην Τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου