Στα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζει η Λαϊκή Τράπεζα τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά της στην Ελλάδα ή δάνεια με χαμηλές εξασφαλίσεις και μη συμφέροντες όρους.
Ο πρόεδρος του Ομίλου, Ανδρέας Φιλίππου, δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για περιορισμό των ζημιών, μέσω της νομικής οδού, αφού ολοκληρωθεί πρώτα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, η κατηγοριοποίηση των δανείων.
Την ίδια ώρα, ελεγκτικός οίκος αναμένεται στο τέλος Αυγούστου να καταθέσει την πρότασή του για αναδιάρθρωση της Τράπεζας.
Στόχος είναι η συρρίκνωση του Ομίλου που θα συνοδεύεται από μείωση δραστηριοτήτων, μείωση του μισθολογίου και απολύσεις προσωπικού, μέσω σχεδίων πλεονασμού και πρόωρων αφυπηρετήσεων.
Σε πρώτη φάση γίνεται λόγος για πώληση θυγατρικών εταιρειών της Λαϊκής στο εξωτερικό.
Στην Ελλάδα, ως το τέλος του χρόνου θα κλείσουν 44 υποκαταστήματα και στην Κύπρο εικοσιένα.
πηγή: ΡΙΚ
Ατε παλε... αύξηση στον κύκλο εργασιών του γνωστού δικηγόριου βουλευτή...
ΑπάντησηΔιαγραφήfileleftheros
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρασκευή, 17 Αυγούστου 2012 5:40 πμ
Προσπαθεί να λύσει θέμα με τις ελληνικές Αρχές
Νέο διάταγμα για τη Λαϊκή και τις μετοχές του κράτους
Το διάταγμα λύνει το πρόβλημα που προέκυψε με την προηγούμενη διατύπωση του διατάγματος, που ανέφερε ότι οι μετοχές θα εισαχθούν στο ΧΑΚ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ζήτημα με τις ελληνικές χρηματιστηριακές Αρχές.
Το διάταγμα λύνει το πρόβλημα που προέκυψε με την προηγούμενη διατύπωση του διατάγματος, που ανέφερε ότι οι μετοχές θα εισαχθούν στο ΧΑΚ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ζήτημα με τις ελληνικές χρηματιστηριακές Αρχές.
Λευκωσία: Οι μετοχές που απέκτησε το κράτος από τη Λαϊκή Τράπεζα δεν θα εισάγονται σε χρηματιστήριο, σύμφωνα με τροποποιητικό διάταγμα που εξέδωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών, που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η κρατική συμμετοχή στην τράπεζα είναι υπεράνω του νόμου. Το διάταγμα λύνει το πρόβλημα που προέκυψε με την προηγούμενη διατύπωση του διατάγματος, που ανέφερε ότι οι μετοχές θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ζήτημα με τις ελληνικές χρηματιστηριακές Αρχές.
Οι μετοχές που αποκτά το κράτος συνιστούν, με βάση το τροποποιητικό διάταγμα, ειδική κατηγορία μετοχών που έχουν όλα τα δικαιώματα συνήθων μετοχών, συν πρόσθετα δικαιώματα όπως αυτά που ορίζονται στο αρχικό διάταγμα για διορισμό συμβούλων, άσκηση βέτο από δύο συμβούλους, κτλ.
Με βάση τη σχετική τροποποίηση η συμμετοχή της Δημοκρατίας στη Λαϊκή είναι υπεράνω του νόμου, καθώς το διάταγμα αναφέρει ότι «δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις του περί Εταιρειών Νόμου και κάθε νόμου που διέπει θέματα της κεφαλαιαγοράς, περιλαμβανομένων και των περίπου Δημοσίων Ρυθμιζόμενων Αγορών Νόμων και των Κανονισμών και Κανονιστικών Διατάξεων που εκδόθηκαν δυνάμει αυτού, όπως εκάστοτε τροποποιούνται ή αντικαθίστανται».