Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Εκδήλωση διαμαρτυρίας ποιμνιοτρόφων στο Προεδρικό

Μικροσυμπλοκές και επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ ποιμνιοτρόφων και Αστυνομικών στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου, όπου οι ποιμνιοτρόφοι πραγματοποιούν από το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή του 50% των οφειλόμενων κεφαλικών επιδοτήσεων. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν δύο ποιμνιοτρόφοι, ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, ύστερα από τη συνάντηση που είχαν στο χώρο με τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλή Αλετράρη, οι ποιμνιοτρόφοι κινήθηκαν προς την κεντρική είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου και αφού κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό των Αστυνομικών εισήλθαν στο δρόμο που οδηγεί στο λόφο του Προεδρικού, απελευθερώνοντας την ίδια στιγμή πρόβατα, τα οποία περιφέρονται έξω από την εσωτερική πύλη του Προεδρικού.

 Ο κλοιός των Αστυνομικών μεταφέρθηκε στην εσωτερική πύλη του Προεδρικού Μεγάρου, δίπλα από το σημείο ελέγχου, η οποία παραμένει κλειστή και φρουρούμενη από δεκάδες Αστυνομικούς. Νωρίτερα, ο Υπουργός Γεωργίας σε επί τόπου συνάντηση που είχε με τους ποιμνιοτρόφους ξεκαθάρισε ότι η απόφαση της Κυβέρνησης για μη καταβολή του 50% των επιδοτήσεων είναι οριστική και αμετάκλητη δεδομένων των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους αυτή την περίοδο.

 Στο μεταξύ, συμπλοκές προκλήθηκαν μεταξύ ποιμνιοτρόφων και Αστυνομικών, μετά που οι Αστυνομικοί επιχείρησαν να απεγκλωβίσουν το αυτοκίνητο, στο οποίο βρισκόταν η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή.

 Οι ποιμνιοτρόφοι είχαν περικυκλώσει και ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν η Υπουργός Εξωτερικών, το οποίο επιχείρησε να εισέλθει στο Προεδρικό Μέγαρο, αφού μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου δεν μπορούσε να απομακρυνθεί.

 Οι ποιμνιοτρόφοι κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των Αστυνομικών, ρίχνοντας πέτρες και χρησιμοποιώντας τις μαγκούρες τους. Δύο ποιμνιοτρόφοι τραυματίστηκαν την ώρα των συμπλοκών.

Ενας εκ των δύο τραυματιών, μεταφέρθηκε εντός του Προεδρικού Μεγάρου, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο. Πενταμελή αντιπροσωπεία των αιγοπροβατοτρόφων και των αγροτικών οργανώσεων εισήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού Τίτου Χριστοφίδη.

Οι αιγοπροβατοτρόφοι παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από την εσωτερική πύλη εισόδου του Προεδρικού, αναμένοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης.

πηγή : Sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου