Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ηχηρό "όχι" στην τρόικα είπε ο συνεργατισμός

Σε παγκύπρια συνεργατική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, αποφασίστηκε ότι ο συνεργατισμός δεν αποδέχεται την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας που προτείνει η τρόικα και τονίζει ότι εφαρμόζει τα πρότυπα ελέγχου που εφαρμόζονται και στις τράπεζες.

 Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σημειώνεται ότι στις επαφές που είχε στην Κύπρο η τρόικα έθεσε θέμα εποπτικού πλαισίου των συνεργατικών ιδρυμάτων αλλά και επάρκειας της εποπτείας των 100 περίπου πιστωτικών ιδρυμάτων που είναι δραστηριοποιημένα στην Κύπρο.

 Η παγκύπρια σύσκεψη των εκπροσώπων των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων ενέκρινε σχετικό ψήφισμα για τις θέσεις του Συνεργατικού Κινήματος και εξουσιοδότησε το προεδρείο να το επιδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο της Βουλής, στους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων, στο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και σε οποιονδήποτε άλλο κρίνει ότι είναι ορθό να επιδοθεί.

 Η ανακοίνωση τονίζει τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του συνεργατισμού και τον ουσιαστικό ρόλο που έχει διαδραματίσει στην «αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών».

πηγή: Άστρα
2/8/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου