Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Cyta 11-1-2015

Τα λένε Χάρης και συντεχνίες για τη CYTA
  ΘΕΟΔΩΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 

Σήμερα αναμένεται να συναντηθεί ο υπουργός Οικονομικών με τις πέντε συντεχνίες της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ), στα πλαίσια της Μικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής, λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή. Η συνάντηση προγραμματίστηκε στις 11 Ιανουαρίου, μετά τις οδηγίες που είχε δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εντός Δεκεμβρίου στον Υπουργό Οικονομικών να δει ξανά τα ζητήματα των εργασιακών και συνταξιοδοτικών στα οποία οι εργαζόμενοι στη Cyta έχουν ερωτηματικά.
ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΗΜΕΙΑ.
Στη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16.00 το απόγευμα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ), ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ (ΠΟΑΣ), ΣΗΔΗΚΕΚ (ΠΕΟ)-Cyta, ΑΣΕΤ-Cyta και ΣΕΠ-ΑΤΗΚ αναμένεται να ζητήσουν βελτιώσεις επί του τελικού νομοσχεδίου. Συγκεκριμένα, οι συντεχνίες θα υποβάλουν στον Υπουργό Οικονομικών πέντε βασικά τους σημεία όπως 1) τη συμπερίληψη της επιλογής της μετάταξης των υπαλλήλων στη Δημόσια Υπηρεσία, 2) την απάλειψη του άρθρου 11(10) όπου αναφέρει τον τρόπο αποζημίωσης των εργαζομένων που θα αποσπαστούν στη Δημόσια Υπηρεσία, 3) την αφαίρεση του τρόπου τερματισμού της απασχόλησης με τον Περί Τερματισμού Απασχολήσεως Νόμο στην επιλογή της άδειας άνευ απολαβών και τη συζήτησή του εκ νέου, 4) οι συλλογικές συμβάσεις να δεσμεύουν τη νέα εταιρεία και να υπογράφονται μεταξύ της ΑΤΗΚ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων και 5) όπου υπάρχει παραχώρηση υπηρεσιών να αντικατασταθεί με εκχώρηση υπηρεσιών.
“Οχι” στην ιδιωτικοποίηση της Cyta λέει η συντριπτική πλειοψηφία της ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ)
Έχουν εξουσιοδοτήσει τη Γενική Γραμματεία της οργάνωσης για λήψη απεργιακών μέτρων
Newzup.com

Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ) τάσσεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Cyta. Τα μέλη της ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ) κλήθηκαν στο πλαίσιο γενικών συνελεύσεων να αποφασίσουν με μυστική ψηφοφορία τη λήψη απεργιακών μέτρων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με ποσοστό 94% τα μέλη της ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ)  έχουν εξουσιοδοτήσει τη Γενική Γραμματεία της οργάνωσης για λήψη απεργιακών μέτρων, όποτε κρίνει ότι χρειάζεται, για αποτροπή της αποκρατικοποίησης της Cyta.
Η ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ) δηλώνει ότι σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις θα κάνει το παν για αποτροπή της αποκρατικοποίησης, μετοχοποίησης, ιδιωτικοποίησης της Cyta και ταυτόχρονη διασφάλιση των συνταγματικών, εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. “Θα σας κρατούμε ενήμερους για την πορεία των γεγονότων που αναμένεται να εντατικοποιηθούν τις επόμενες μέρες”, καταλήγει η ανακοίνωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου