Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟ - ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟ - ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Με μεγάλη απογοήτευση και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων. Η κυβέρνηση με την προσφιλή μέθοδο «αποφασίζω και εφαρμόζω δια διαταγμάτων», επαναφέρει την εργασία των καταστημάτων κατά τις Κυριακές. Με την ενέργεια της αυτή η κυβέρνηση έχει καταδείξει με ποιον συντάσσεται και ποιου τα συμφέροντα θέλει να υπερασπιστεί. Συντάσσεται πλήρως με τους μεγάλους του λιανικού εμπορίου και βρίσκεται σε μετωπική σύγκρουση με τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αλλά και με την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων.
Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει ότι οι μόνες δεσμεύσεις που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση τηρούν είναι οι δεσμεύσεις προς το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο. Αυτό γίνεται στο λιανικό εμπόριο, αυτό γίνεται με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων αυτό γίνεται στο θέμα του ΓΕΣΥ.
Στο βωμό αυτό των δεσμεύσεων ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση παραγκωνίζουν τον κοινωνικό διάλογο, εξαφανίζουν την κοινωνική ισορροπία, απορρυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις και συγκρούονται με την δημοκρατικά εκφρασθείσα θέση της πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων.
Η ΠΕΟ καλεί την πλειοψηφία των κομμάτων της Βουλή τα οποία με τον Νόμο που ψήφισαν αποκατάστησαν μια ελάχιστη ισορροπία σε ότι αφορά το πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων και τους όρους απασχόλησης των εργαζομένων να μην δεχτούν τον κυβερνητικό αυταρχισμό.
13 Μαΐου 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου