Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Σε συμπαράταξη με τους εργαζόμενους των ημικρατικών οργανισμών, καλεί όλους τους εργαζόμενους και το λαό η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ)

astra

Σε συμπαράταξη με τους εργαζόμενους των ημικρατικών οργανισμών, καλεί όλους τους εργαζόμενους και το λαό η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ).
Σε ανακοίνωσή της η συντεχνία αναφέρει ότι «γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς εργατικής αναταραχής στον τόπο μας, με αφορμή το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, το οποίο ετοιμάζεται να επιτελεστεί».
Οι εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού, προσθέτει, «έχουν επανειλημμένα καταθέσει στοιχεία για τους λόγους της υψηλής τιμής του ρεύματος στην Κύπρο».
Συνεχίζει αναφέροντας ότι «όταν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ το αναφέρει, εσκεμμένα αποφεύγει να αναφερθεί και στους λόγους, επειδή φυσικά η ακρίβεια του ρεύματος καμία σχέση δεν έχει με το εργατικό κόστος».
Αποφεύγει, σύμφωνα με την ΠΟΑΣ, «να αναφερθεί στο υψηλό κόστος καυσίμου για το οποίο ευθύνεται αποκλειστικά η πολιτεία με τις παρεμβάσεις της».
«Το κύριο όμως που επιμελώς αποφεύγει να αναφέρει, είναι ότι αναπόφευκτα η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα αυξηθεί δραματικά όταν εφαρμοστούν τα κυβερνητικά σχέδια για κατακερματισμό της ΑΗΚ και ιδιωτικοποίησης των κομματιών της», προσθέτει.
Το θέμα, συμπληρώνει, «δεν είναι αν ένας οργανισμός είναι δημόσιος, αλλά στο κατά πόσο διοικείται και λειτουργεί σωστά ή όχι, χωρίς παρεμβάσεις».
Εκφράζει τη θέση ότι «οι εργαζόμενοι έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι θα είναι μπροστάρηδες στην προσπάθεια για εξυγίανση και εξορθολογισμό των οργανισμών τους, όπως ήταν σε όλα όσα έχουν συντελεστεί τους τελευταίους μήνες σε αυτούς». Οι προϋπολογισμοί των τελευταίων δύο χρόνων μιλούν από μόνοι τους, προσθέτει.
Η ΠΟΑΣ, καλεί «όλους τους εργαζομένους, όλον τον κυπριακό λαό να συμπαραταχθεί στον αγώνα που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού, αλλά και στους άλλους ημικρατικούς οργανισμούς».
«Φτάνει πια το ξεπούλημα της πατρίδας και της κρατικής περιουσίας. Φτάνει πια να πληρώνει ο λαός και οι εργαζόμενοι τα τραγικά λάθη, την καταλήστευση των Τραπεζών και τα συμφέροντα των λίγων προνομιούχων αυτού του τόπου», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η συντεχνία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου