Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Παρέμβαση Αιμιλιανίδου και αποφυγή απεργίας στα ξενοδοχεία

ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.
ΑΝΑΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. 
ΣΥΝΕΧΗΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Μετά από αυτές τις αντιδράσεις των Συντεχνιών των ξενοδοχοϋπαλλήλων, η Υπουργός Εργασίας κάλεσε τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις σε συνάντηση την Παρασκευή, 10 Ιουνίου. Στη διάρκεια της συνάντησης οι Συντεχνίες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον τρόπο που χειρίζεται το ζήτημα το Υπουργείο και τόνισαν ότι οι τοποθετήσεις με επίσημο μάλιστα τρόπο από μέρους του Προέδρου του ΠΑΣΥΞΕ ότι δεν αναγνωρίζονται οι Συλλογικές Συμβάσεις και είναι δικαίωμα των ξενοδόχων να συνάπτουν συμβόλαια με υποδεέστερους όρους από τις Συμβάσεις, οδηγεί σε μετωπική σύγκρουση, τίθενται ζητήματα αρχής και ανατινάσουν στον αέρα το υφιστάμενο Εργασιακό σύστημα.
Η Υπουργός δέχτηκε ότι δεν δικαιούνται οι εργοδότες να αυξομειώνουν τους μισθούς των υπαλλήλων κατά το δοκούν και ότι είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν πιστά τους νέους κανονισμούς και οτιδήποτε παραχωρείται στους εργαζόμενους με βάση τις πρόνοιες αυτών των κανονισμών είναι πρόσθετο από τους υφιστάμενους μισθούς. «Θεωρούμε ότι η τοποθέτηση της Υπουργού ικανοποιεί το αίτημα του Συνδικαλιστικού Κινήματος, τουλάχιστον σε ότι αφορά τον τρόπο εφαρμογής των κανονισμών και αναμένουμε να δοθούν σωστές οδηγίες στους λειτουργούς της επιθεώρησης του αρμόδιου Τμήματος του Υπουργείου για να ασκήσουν σωστό έλεγχο για εφαρμογή του Νόμου στα ξενοδοχεία. Ταυτόχρονα όμως δηλώνουμε ότι από μόνη της η διόρθωση των οδηγιών δε θα λύσει τα προβλήματα στη βιομηχανία, εξακολουθούμε να τονίζουμε ότι δεν αναγνωρίζουμε ως Συντεχνίες τα προσωπικά συμβόλαια και επιβάλλεται η πιστή εφαρμογή των συμφωνιών που έχουμε είτε είναι Συμβάσεις είτε είναι κανονισμοί, έχουμε ψηλά στην προτεραιότητά μας την προώθηση συγκεκριμένων ενεργειών και μέτρων για να εφαρμόζονται οι Συμβάσεις και εκεί που δεν θα επιτυγχάνεται συμφωνία θα προχωρούμε και στη λήψη μέτρων, αφού εξαντλήσουμε όλες τις πρόνοιες του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων», τόνισε ο Γ.Γ. της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ Λευτέρης Γεωργιάδης.
Συνεχίζοντας κάλεσε τους εργαζόμενους να παραμείνουν ενωμένοι και σε ετοιμότητα ώστε εκεί και όπου αποφασιστούν τα απεργιακά μέτρα να στεφθούν με επιτυχία.

PEO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου