Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Τη θέση της για εισαγωγή στο δημόσιο συστήματος αξιολόγησης «360 μοιρών» επαναδιατυπώνει η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΣΔΥΚ).

Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων

Offsite.com

Τη θέση της για εισαγωγή στο δημόσιο συστήματος αξιολόγησης «360 μοιρών» επαναδιατυπώνει η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΣΔΥΚ).

Η συντεχνία σχολιάζει αναφορά του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω και Επίτροπου για τη μεταρρύθμιση του δημοσίου, Κωνσταντίνου Πετρίδη, στην προχθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών ότι «τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που γίνεται εντατικός διάλογος με όλους όσον αφορά το σύστημα αξιολόγησης δεν άκουσε κάποια εναλλακτική λύση».
Η ΑΣΔΥΚ θεωρεί ότι τα νομοσχέδια για τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου «είναι τρωτά και κυρίως άδικα σε πολλά σημεία» και δηλώνει έτοιμη «για ένα ανοικτό και ελεύθερο διάλογο ώστε να υπάρξει πραγματική αλλαγή και εκσυγχρονισμός στο δημόσιο».
«Ως ΑΣΔΥΚ έχουμε προτείνει και εισηγηθεί κατ’ επανάληψη και στην Κυβέρνηση όσο και στη Βουλή την εισαγωγή του συστήματος αξιολόγησης 360 μοίρες. Το σύστημα αυτό δεν είναι δική μας επινόηση. Το έχει προτείνει στην Κυβέρνηση και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο εσωτερικά το εφαρμόζει όπως το εφαρμόζουν με μεγάλη επιτυχία πολλοί οργανισμοί στο εξωτερικό. Με το εν λόγω σύστημα όλοι στην ουσία αξιολογούνται. Υφιστάμενοι αλλά και προϊστάμενοι. Περιλαμβανομένων των Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών των Τμημάτων» σημειώνει η ΑΣΔΥΚ.
Τονίζει εκ νέου ότι «ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του δημοσίου είναι η διοίκηση (management) γι’ αυτό, ένα σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων το οποίο να είναι πραγματικά εκσυγχρονιστικό δεν πρέπει να περιορίζεται αποκλειστικά σε αυστηρά ιεραρχικά μοντέλα δεν πρέπει να είναι απόλυτα κάθετο. Κάθε οργανισμός που θέλει να βελτιώνεται και να είναι αποδοτικός χρειάζεται ένα σύστημα αξιολόγησης το οποίο να είναι πρόθυμο και διατεθειμένο να ακούσει και να κρίνει όλους όσους εργάζονται για αυτό με βάση το ρόλο και την ευθύνη την οποία έχουν και τα καθήκοντα τα οποία ασκούν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου