Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Δεν θα αποκόπτεται το ρεύμα μέχρι τις 8 Ιανουαρίου


18 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 14:15
Η ΑΗΚ δεν θα αποκόπτει ενόψει των γιορτών την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές από τις 18 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου 2014, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ, Χαράλαμπος Τσουρής.
Όπως είπε, 700 νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα, ενώ οι ευκολίες πληρωμής που προσφέρει η ΑΗΚ κοστίζουν στον οργανισμό 50 εκ. ευρώ.
Μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο κ. Τσουρής είπε ότι η απόφαση πάρθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής και το μέτρο αφορά όλες τις οικιακές διατιμήσεις (05, 06, 07 και 08). Οι καταναλωτές αυτοί μπορούν να αιτηθούν την επανασύνδεση στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της ΑΗΚ.
Πρόσθεσε ότι οι αιτηθέντες θα πρέπει μέχρι την 20η Ιανουαρίου 2014 να συμφωνήσουν με την ΑΗΚ σχέδιο εξόφλησης του οφειλόμενου ποσού, για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα υποστατικά τους.
Σύμφωνα με τον κ. Τσουρή, ο αριθμός των νοικοκυριών που έχει αποκοπεί η παροχή ρεύματος ανέρχεται περίπου στα 700, βάσει στοιχείων στις αρχές Οκτωβρίου, με τα ποσά των απλήρωτων λογαριασμών να κυμαίνονται από 250 έως 6.000 ευρώ.
«Η Αρχή Ηλεκτρισμού στέκεται με μεγάλη ευαισθησία κοντά στους καταναλωτές, ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν προβλήματα» λόγω της οικονομικής κρίσης, είπε ο Πρόεδρος της ΑΗΚ και αναφέρθηκε στο σύστημα των μηνιαίων πληρωμών ή την καταβολή δόσεων για εξόφληση του χρέους.
Πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες αυτές έχουν κόστος για την ΑΗΚ, που υπολογίζεται σε ένα ποσό της τάξης των 50 εκ..
Ανέφερε επίσης ότι τις πρόνοιες της διευθέτησης δεν θα μπορούν να αξιοποιήσουν όσοι έχουν αποκοπεί για παράνομη ενέργεια κλοπής ρεύματος καθώς και οι πτωχεύσαντες, οι οποίοι για να τύχουν επανασύνδεσης θα πρέπει να ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία.
Ο κ. Τσουρής είπε ότι ένα μέρος των υποστατικών όπου έχει διακοπεί η παροχή αφορά εξοχικά ή ξενοίκιαστα διαμερίσματα, που δεν αναμένεται να αιτηθούν επανασύνδεσης, ενώ για τους πολύ υψηλούς απλήρωτους λογαριασμούς, είπε ότι πρόκειται για περιπτώσεις όπου ο οικιακός χρήστης δεν ανταποκρίθηκε σε επανειλημμένες ευκολίες πληρωμής που του προσέφερε η ΑΗΚ.
Ανέφερε τέλος ότι η ευαισθησία της Αρχής Ηλεκτρισμού, η οποία είναι δεδομένη, δεν μπορεί να λύσει το κοινωνικό πρόβλημα που υπάρχει και πρόσθεσε ότι πρέπει το κράτος να αναλάβει τις δικές του ευθύνες.
Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ Στέλιος Στυλιανού είπε ότι στόχος του προγράμματος είναι «να μην μείνει κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα τις γιορτές» και συμπλήρωσε ότι η προσφορά γίνεται σε αναγνώριση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλά νοικοκυριά.


Www.nomisma.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου