Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ


Η ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ και η ΑΣΥΓΕΒ-ΠΟΑΣ πληροφορούν την κοινή γνώμη ότι προτίθενται σύντομα να προβούν στη λήψη απεργιακών μέτρων στις εταιρείες πετρελαιοειδών.

Οι λόγοι που ώθησαν τις συντεχνίες μας προς αυτή την ανεπιθύμητη κατεύθυνση είναι η απαράδεκτη στάση των εταιρειών πετρελαιοειδών να μην παραχωρήσουν την προσαύξηση και την ΑΤΑ της 1/1/13 εναρμονιζόμενη με την ετσιθελική και αυταρχική ενέργεια της ΟΕΒ για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Προς τον σκοπό αυτό έχει συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις Εταιρείες Πετρελαιοειδών Ελληνικά Πετρέλαια, Exxonmobil, B.P. Petrlolina (holdings) Public την προσεχή Τρίτη στις 4.30μ.μ. στο Οίκημα της ΣΕΚ στη Λευκωσία.


Δραττόμεθα της ευκαιρίας να προειδοποιήσουμε δημόσια τόσο τις εταιρείες πετρελαιοειδών όσο και την ΟΕΒ ότι οι Συντεχνίες μας χέρι, χέρι με τα μέλη μας θα δώσουμε την μάχη για υπεράσπιση των συμβάσεων, του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και των εργασιακών θεσμών που με κόπο και ιδρώτα κτίστηκαν στην Κύπρο και όλοι νοιώθαμε περήφανοι.

Δεν θα ανεχθούμε και δεν θα επιτρέψουμε στην ΟΕΒ και στους εργοδότες μέλη της που θα την ακολουθήσουν να θεωρήσουν ότι ο χρόνος τους βοηθά να απορυθμίσουν ένα σύστημα που ομολογουμένως βοήθησε στην εξύψωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, και που γενικά συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.




Από την ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ και ΑΣΥΓΕΒ-ΠΟΑΣ.




30 Ιανουαρίου 2013











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου