Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

"Η Κύπρος κάνει ό,τι είναι δυνατό μέχρι την υπογραφή του μνημονίου"

Νέες διαβουλεύσεις για το μνημόνιο και την εφαρμογή του είχε σήμερα με τους ομολόγους του στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, στο περιθώριο της συνεδρίας του ΕΚΟΦΙΝ.

Ο Βάσος Σιαρλή ενημέρωσε επίσης δημοσιογράφους για την πορεία των διαβουλεύσεων και ειδικά τις ενέργειες για καθορισμού του ποσού ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

H Κύπρος θα κάνει ό,τιδήποτε για να εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους ανεξάρτητα από το ποια Κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία, είπε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους κατά την αποχώρησή του από το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN), στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ο κ. Σιαρλή αφού σημείωσε ότι είναι σεβαστή η άποψη των υπόλοιπων εταίρων της Κύπρου όπως συμφωνηθεί το μνημόνιο με τη νέα Κυβέρνηση, τόνισε πως το Υπουργείο θα κάνει το παν για να διασφαλίσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους μέχρι και την υπογραφή του μνημονίου.

Σε ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα υπογραφής μνημονίου, όπως παρουσιάστηκε χθες από το Eurogroup, ο κ Σιαρλή είπε ότι «νομίζω πρέπει να έχουμε ευαισθησία στις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν κάποιοι σε αυτό το στάδιο για να προχωρήσουν άμεσα, σεβαστό».

«Από πλευράς δικής μας όμως,» συνέχισε, «εμείς έχουμε κάνει οτιδήποτε μας είχε ζητηθεί και θα συνεχίσουμε να κάνουμε οτιδήποτε μας ζητηθεί… εδώ πρόκειται για την Κύπρο και όχι την Κυβέρνηση, είναι το κράτος που αιτείται αυτό το δάνειο». 



Όπως ανέφερε ο κ. Σιαρλή, «πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι σε θέματα που ενδεχομένως να προκύψουν σε άλλη κράτη-μέλη. Είμαστε οι αιτητές, αυτοί είναι οι δανειστές, οι οποίοι έχουν τα δικά τους ζητήματα. Αν πουν Ιανουάριο, Ιανουάριο, αν πουν Μάρτιο, Μάρτιο», είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να διασφαλίσουμε ότι οι χρηματοδοτικές μας ανάγκες της χώρας εκπληρωθούν πλήρως στους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ανεξάρτητα από το ποια Κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία, σημασία έχει η χώρα», κατέληξε.
πηγή: Άστρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου