Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ζητούν παρέμβαση του προέδρου οι εργολάβοι για προστασία των απεργοσπαστών και διαδίδουν ψιθύρους με στόχο την δημιουργία εθνικής υστερίας ενάντια στην απεργία



Παρέμβαση του Προέδρου ζητά η ΟΣΕΟΚ




Παρέμβαση του Προέδρου ζητά η ΟΣΕΟΚ 
Επικαλούμενη επεισόδια και τραυματισμούς σε εργοτάξια


ikypros.com

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ζητά η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ), επικαλούμενη επεισόδια και τραυματισμούς σε εργοτάξια, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η απεργία των εργαζομένων στην οικοδομική βιομηχανία.
 
ΗΟΣΕΟΚ απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στην οποία απευθύνει θερμή παράκληση προς τον Πρόεδρο για άμεση παρέμβασή του, «προς άρση των συνεχιζόμενων βίαιων συγκρούσεων και επαναφορά της εργατικής ειρήνης και του κοινωνικού διαλόγου».
Στην επιστολή της, η Ομοσπονδία αναφέρεται στα «θλιβερά γεγονότα που επισυνέβησαν κυρίως στην Επαρχία Λεμεσού και στις ελεύθερες περιοχές της Αμμοχώστου, καταγράφοντας τον σοβαρό τραυματισμό εργαζομένου, με κίνδυνο απώλειας της όρασής του, κατά τη βίαιη απομάκρυνση του από το χώρο εργασίας του». Αναφέρεται, επίσης, σε βανδαλισμούς σε υπό κατασκευή και υφιστάμενα έργα, μεταξύ των οποίων ξενοδοχεία, καταστήματα τραπεζών, πεζοδρόμια και άλλα δημόσιας χρήσης, κοινής ωφελείας και ιδιωτικά έργα.
Η Ομοσπονδία, αναφέρει στην επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι τα γεγονότα αυτά έχουν μέχρι στιγμής ως θύματα, πρόσωπα τα οποία οι ιδιοκτήτες των έργων καλούν να εργαστούν γιατί επείγει η αποπεράτωσή τους. Επιπλέον, προθέτει, τα γεγονότα λαμβάνουν χώραν, παρά τις επίμονες προσπάθειες της καθ’ ύλην αρμόδιας Υπουργού για γεφύρωση του χάσματος στη διαπραγματευτική διαδικασία και τις ατέρμονες εκκλήσεις της ΟΣΕΟΚ για αποτροπή τέτοιων επεισοδίων.
«Πηγές αξιόπιστες και μη εμπλεκόμενες στο συγκεκριμένο διάλογο, μας προειδοποιούν για επικείμενα αιματηρά επεισόδια με τη συμμετοχή προσώπων κληθέντων από τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου», αναφέρεται επίσης στην επιστολή.
Τέλος, η ΟΣΕΟΚ αφού αναφέρει ότι έχει ήδη απευθυνθεί στον Αρχηγό της Αστυνομίας με την παράκληση για άμεση ανταπόκριση στις κλήσεις για πρόληψη επεισοδίων, υποβάλλει θερμή παράκληση στον Πρόεδρο Χριστόφια για άμεση παρέμβασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου